Prima pagină » Ping-pong cu alegerile anticipate. După ce a amenințat pe toată lumea, Ciolacu s-a răzgândit. Ce calcule și-au făcut social-democrații

Ping-pong cu alegerile anticipate. După ce a amenințat pe toată lumea, Ciolacu s-a răzgândit. Ce calcule și-au făcut social-democrații

by A. Ionut
0 comment

Dacă nu poți să îi convingi, zăpăcește-i! Cam asta ar fi noua strategie a liderului PSD. Ba vrem anticipate, ba vrem rotativă. Vrem nu știu ce minister și dacă nu primim, ne luăm jucăriile și cântăm la altă masă. Apoi ne răzgândim că parcă e mai bine să ne ținem „dușmanul” aproape ca să îl lucrăm din interior.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat că, din perspectiva unui om de stat, exclude alegerile anticipate, pentru că România are nevoie de stabilitate.

“Ca şi om politic, niciodată nu exclud nicio variantă. Ca şi om de stat, din punctul meu de vedere este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate, suntem într-o criză regională de securitate şi nu cred că România, Europa şi parteneriatul strategic pe care îl avem cu Statele Unite în acest moment îşi permit alegeri anticipate sau altfel de crize politice din România. Uitaţi-vă la ce se întâmplă la ţările din jur”, a transmis liderul PSD.

Noua poziționare a liderul PSD vine la doar o zi după ce a cuvântat Klaus Iohannis, care susține că varianta alegerilor anticipate este una „complicată” și care a sugerat voalat că această coaliție de guvernare trebuie să meargă mai departe. Imediat s-a schimbat și părerea lui Marcel Ciolacu, care la sfâșitul lunii ianuarie amenința cu anticipatele.

Două luni a ținut revolta. Probabil în acest timp s-au făcut și ceva calcule prin birourile social-democraților, s-au analizat scenariile pentru perioada în care PSD ar avea premier la Palatul Victoria și le-a cam dat cu virgulă. Desigur că vor putea să joace în continuare cartea „greaua moștenire”, ar fi chiar neobișnuit pentru ei să nu o facă, dar oare mai merge? Românii mai sunt dispuși să asculte același discurs când în buzunare și în frigider bate vântul? Probabil exact de asta se teme PSD. Sursele politice spun că partidul ar fi în scădere în sondaje, iar dacă anul viitorul nu reușesc să își ducă la bun sfârșit promisiunile făcute românilor, vor plăti scump la alegeri.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?