Prima pagină » Europarlamentarii Dan Motreanu şi Daniel Buda, apel disperat pentru sprijinul fermierilor români

Europarlamentarii Dan Motreanu şi Daniel Buda, apel disperat pentru sprijinul fermierilor români

by B. R.
0 comment

Dan Motreanu și Daniel Buda, europarlamentari liberali, au cerut de urgență Comisiei Europene ajutor financiar suplimentar pentru susținerea fermierilor din țara noastră. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și susținerea fermierilor după atacurile rușilor asupra porturilor din Ucraina. 

„Am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, să acorde României sprijin financiar suplimentar pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și susținerea financiară a fermierilor.
Într-o scrisoare trimisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicităm pregătirea unui nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii români. De asemenea, cerem identificarea și punerea la dispoziție în regim de urgență a unor fonduri europene suplimentare pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport (terestru, fluvial, maritim) care să facă față volumului adițional de mărfuri ucrainene transportate, consolidarea culoarelor verzi de transport, dezvoltarea capacitaților de stocare a grânelor pe teritoriul României.

Rusia a atacat porturile ucrainene Reni și Ismail, esențiale pentru transportul mărfurilor ucrainene pe Dunăre. De asemenea, a stopat acordul internațional privind transportul grânelor din Ucraina pe Marea Neagră. În urma acestor acțiuni, va crește presiunea pe infrastructura de transport a României și pe sectorul agricol din țara noastră.
Fermierii români sunt grav afectați de efectele influxului de cereale ucrainene la prețuri reduse, iar sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru contracararea situației este, din păcate, insuficient. Fermierii români au ajuns să lucreze în pierdere.

Agricultorii români primesc în continuare cele mai mici subvenții, mult sub media Uniunii Europene. Reamintim faptul că Parlamentul European a adoptat, recent, o rezoluție care prevede și accelerarea procesului de convergenţă al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei”, a scris Dan Motreanu pe pagina lui de socializare.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?