Prima pagină » PNL nu mai vrea cazinouri și săli de jocuri lângă școli și locuri de joacă

PNL nu mai vrea cazinouri și săli de jocuri lângă școli și locuri de joacă

by A. Ionut
0 comment

Cazinourile şi sălile cu jocuri de noroc nu mai au ce căuta lângă școli, locuri de joacă, bănci şi aşezăminte culturale sau religioase. Nu se mai pot obţine autorizaţii la mai puţin de 300 de metri de aceste locuri.  Proiectul de lege care a trecut de Senat se află pe masa comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

 

„Jocurile de noroc nu au ce căuta în apropierea unităților de învățământ. Dacă acceptăm că nu e normal să promovăm consumul de alcool sau tutun în proximitatea școlilor, trebuie să acceptăm că permiterea reclamelor la jocurile de noroc este cel puțin la fel de nocivă.

În prezent, România se confruntă cu creșterea numărului de persoane dependente, inclusiv în rândul minorilor.

„În momentul de față asistăm la un paradox: legea le interzice tinerilor sub 18 ani să joace, dar permite amplasarea unor mesaje publicitare în apropierea școlilor. Această expunere constantă este primul tichet spre dependență. În acest context, este absolut necesară îndepărtarea mesajelor de promovare a jocurilor de noroc la cel puțin 300 de metri de zonele educaționale.

Este extrem de important și să nu mai fie trimise mesaje electronice nesolicitate ce susțin astfel de activități, alături de reducerea unui afișaj stradal devenit extrem de agresiv. Sunt câteva măsuri de limitare a unor tentații ce se pot dovedi extrem de periculoase.”, a explicat Onuț-Valeriu Atanasiu, deputat PNL și vicepreședinte în comisia pentru învățământ de la Camera Deputaților.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?