Prima pagină » Presa de la Viena: România se va răzbuna pe Austria la OSCE și NATO dacă nu renunță la veto-ul privind Schengen

Presa de la Viena: România se va răzbuna pe Austria la OSCE și NATO dacă nu renunță la veto-ul privind Schengen

România blochează intenția Austriei de a câștiga șefia OSCE, ca răzbunare pentru decizia Vienei de a ne bloca aderarea la Schengen.

by B. R.
0 comment

Guvernul de la Bucureşti intenţionează să blocheze Austria la OSCE şi Parteneriatul NATO pentru pace în cazul în care nu renunţă la veto-ul său faţă de aderarea României la spaţiul Schengen, scrie publicația austriacă Die Presse. 

România nu mai acceptă veto-ul austriac împotriva aderării sale la zona Schengen. În acest sens lucrează la măsuri de răspuns la nivel internaţional, scrie presa internațională.

„La acest moment OSCE se confruntă cu o problemă privind existenţa sa. Rusia se opune ca Estonia să preia – conform principiului rotaţiei – preşedinţia deţinută acum de Macedonia de Nord. Kremlinului nu-i convine modul energic prin care micul stat baltic sprijină Ucraina. În OSCE procedeul luării deciziilor se face pe bază de unanimitate. În cazul în care Rusia s-ar opune, organizaţia care cuprinde 57 de membri ar paraliza. Austria, care găzduiește sediul OSCE, simţindu-se şi deosebit de răspunzătoare din acest motiv, se gândeşte să devină o ţară a preşedinţiei. Deocamdată nu este vorba despre ceva oficial, deoarece candidatura Estoniei este valabilă ca şi până acum, însă în culise lucrurile se agită deja,” arată publicația austriacă Die Press. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?