Prima pagină » Spitalul Județean Botoșani, amendat cu peste 42.000 lei după moartea gravidei de 25 de ani. Managerul tună și fulgeră decizia

Spitalul Județean Botoșani, amendat cu peste 42.000 lei după moartea gravidei de 25 de ani. Managerul tună și fulgeră decizia

by B. R.
0 comment
Potrivit declarațiilor directorului executiv al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, Alina Mustiață, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” a fost sancționat cu o amendă în valoare de 42.272 lei în urma decesului Alexandrei Ivanov în Maternitatea din localitate. 

Potrivit directorului CJAS Botoșani, cuantumul sancţiunii reprezintă 0,5% din suma contractată de SJU pentru serviciile medicale spitaliceşti, fiind aplicată „pentru nerespectarea obligaţiei contractuale prevăzute la art.7, lit.d din Contractul de furnizare servicii medicale spitaliceşti”, legat de fişa de observaţie a pacientei Alexandra Ivanov.

„Conform Foii de observaţie, în intervalul de timp 00,45 – 07,35 nu au fost acordate pacientei Alexandra Ivanov serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, fiind încălcate de către furnizorul de servicii medicale obligaţiile contractuale prevăzute în Contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiat cu CJAS”, se arată în raportul întocmit la finalul controlului.

Managerul interimar al SJU, medicul Monica Adăscăliţei, anunţă că va contesta sancţiunea.

„Această sancţiune nu ştiu dacă este chiar justificată, dar e dreptul celor de la Casa de Asigurări să ne sancţioneze, iar noi să contestăm. Dacă vom avea dreptate, vom câştiga. Dacă nu, vom pierde şi vom plăti această amendă, de 0,5% din contract. În urma discuţiilor cu juriştii spitalului, considerăm că această decizie poate fi contestată. Instanţa ne va spune dacă avem dreptate sau nu”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Monica Adăscăliţei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?