Prima pagină » Raport devastator ONU: Lumea se apropie de o încălzire globală catastrofală

Raport devastator ONU: Lumea se apropie de o încălzire globală catastrofală

by B. R.
0 comment
Lumea se apropie rapid de o încălzire catastrofală, a avertizat ONU. Specialiștii spun că obiectivele climatice internaționale nu vor fi atinse decât dacă se iau măsuri imediate și radicale. Avertismentul vine în condițiile în care temperaturile au crescut alarmant în țări din toată lumea. Și în România au fost doborâte recorduri de căldură.  

Potrivit unui nou raport al ONU, este posibil ca lumea să depășească un prag periculos de temperatură în următorii 10 ani. Efectele poluării cauzate de încălzirea planetei sunt deja mai severe decât era de așteptat.

„Schimbarea climatică este aici, este înfiorătoare și reprezintă doar începutul. Era încălzirii globale s-a încheiat, a venit era fierberii globale. Aerul este de nerespirat, căldura este de nesuportat, iar nivelul de profit din combustibili fosili și lipsa de acțiune este de neacceptat.”, spune Antonio Gueterres, secretar general ONU.

Veștile proaste nu se opresc aici. Dincolo de acest prag, spun oamenii de știință, dezastrele climatice vor deveni atât de extreme încât oamenii nu se vor mai putea adapta.

Potrivit raportului, prevenirea celor mai grave efecte ale crizei CLIMATICE va necesita schimbări radicale în fiecare sector al economiei.

Specialiștii spun că cea mai mare amenințare la adresa schimbărilor climatice este dependența de ardere a combustibililor fosili. Aceștia încă reprezintă mai mult de 80% din energia lumii și 75% din poluare. 

 
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?