Prima pagină » VIDEO | Ciucă, la Centenarul Musoleului de la Mărășești: România este de partea bună a istoriei

VIDEO | Ciucă, la Centenarul Musoleului de la Mărășești: România este de partea bună a istoriei

by B. R.
0 comment

Preşedintele Senatului şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit, duminică, într-un discurs susţinut la Mausoleul de la Mărăşeşti, despre patriotismul eroilor căzuţi în războaie şi a subliniat că, în contextul războiului din Ucraina, „România este de partea bună a istoriei”. Ciucă a susţinut că avem nevoie acum de stabilitate în ţară, dar şi de o „economie care să facă un salt de dezvoltare rapid”.  

Preşedintele Senatului și preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă, a participat, duminică, la evenimentul „Vrancea Eroică”, de la Mausoleul Eroilor, Mărăşeşti.
 
„Comemorăm astăzi un moment istoric definitoriu pentru dezvoltarea naţiunii române şi deopotrivă cinstim centenarul unuia dintre cele mai importante simboluri ale istoriei noastre, Mausoleul de la Mărăşeşti. În urmă cu 100 de ani, din iniţiativa Societăţii Femeilor Ortodoxe şi cu binecuvântarea Întâi-Stătătorului Bisericii, iată, cei doi piloni de bază se regăsesc aici, în acest loc, Armata şi Biserica, a început ridicarea acestui Mausoleu. Se construia un loc de odihnă pentru eroii neamului şi un loc de inspiraţie pentru generaţii întregi ale României. De aici, din acest loc sfânt în care odihnesc eroii militari, vă propun doar pentru câteva clipe să ne întoarcem în timp, la anul 1917, să ne imaginăm cum se pregăteau zi de zi, ce gânduri îşi făceau pentru viitor şi ce era în sufletul acelor oameni, care au lăsat în urmă copiii, soţiile şi  părinţii lor pentru a salva de la distrugere o naţiune înteagă”, așa şi-a început Ciucă discursul.
 
Nicolae Ciucă a subliniat că astăzi este rândul nostru să onorăm jertfa eroilor neamului nostru şi să construim pentru generaţiile viitoare.
 
„Să ne întoarcem din trecut, în prezent, la zilele noastre. Am  convingerea că astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne gândim ce poate oferi fiecare dintre noi României, ce am făcut zi de zi fiecare pentru ca ţara noastră să progreseze. Ce am făcut pentru ca în comunitatea în care trăim să ne meargă tuturor mai bine. Atunci, la Mărăşeşti, o întreagă naţiune s-a unit împotriva unui duşman comun, pentru a se apăra şi pentru a-şi clădi un viitor mai bun. Astăzi este rândul nostru să onorăm jertfa eroilor noştri şi să apărăm valorile, identitatea şi să construim pentru generaţiile viitoare”, a adăugat Ciucă.
 
Nicolae Ciucă a vorbit şi de stabilitate, dar şi despre nevoia de o economie care să facă un salt rapid spre dezvoltare.
 
„Avem nevoie mai mult ca oricând de un înalt nivel de stabilitate în ţară, de o politică democratică şi o economie care să facă un salt de dezvoltare rapid. Avem nevoie de măsuri de protecţie socială echilibrate, raţionale şi funcţionale. Pentru a păstra această stabilitate politică, economică şi de securitate, precum şi acest parcurs democratic al României, avem nevoie în continuare de înţelepciune şi determinare în acţiunile noastre, dar şi de încrederea cetăţenilor în instituţiile statului. Cei care promovează instabilitatea internă susţin ignorarea  intereselor noastre de securitate, resping valorile noastre fundamentale şi subminează încrederea cetăţenilor în instituţiile democratice”, a spus președintele Senatului. 
 
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?