Prima pagină » Reprezentanţa Comisiei Europene în România: Nu a fost amânată încasarea celei de-a doua tranşe a PNRR

Reprezentanţa Comisiei Europene în România: Nu a fost amânată încasarea celei de-a doua tranşe a PNRR

Încasarea celei de-a doua tranşe din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu s-a amânat, ci se află încă în stadiul de evaluare la nivelul Comisiei Europene.

by A. Ionut
0 comment

Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis că reforma pensiilor speciale nu este cuprinsă în cea de-a doua cerere de plată, ci va fi cuprinsă în cea de-a treia.

„Pensiile speciale nu ţin de competenţele Uniunii Europene. Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care ţara s-a angajat prin acest plan. Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii, şi face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”, se menţionează în precizările CE.

Conform  Reprezentanţei Comisiei Europene în România, există un dialog constant între autorităţile române şi Comisia Europeană în legătură cu țintele incluse în PNRR  însă o evaluare oficială este realizată în momentul în care autorităţile transmit o cerere de plată.

Reacţia reprezentanților Comisiei Europene vine în contextul în care surse politice au declarat pentru G4Media că cei de la Comisia Europeană au transmis, la jumătatea lunii ianuarie, o scrisoare către Guvern în care avertiza asupra  marilor restanţe în atingerea obiectivelor asumate prin PNRR.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?