Prima pagină » Furtuni violente după valul fierbinte. Temperaturile vor scădea și cu 15 grade

Furtuni violente după valul fierbinte. Temperaturile vor scădea și cu 15 grade

by B. R.
0 comment

Meteorologii anunță că mâine un front de aer rece va traversa România. După zile caniculare, cu peste 40 de grade Celsius în termometre, începând de mâine temperaturile vor scădea și cu 15 grade. 

“Codul roșu aduce peste 40 de grade Celsius, fiind vorba despre temperaturi care urmează să se înregistreze la umbră. Maximele termice de azi vor fi, în funcție de zonă, cuprinse între 33 de grade în nord și 43 de grade în sudul țării. Temperaturile resimțite sunt măsuri calculate, evaluate pe parcursul zilei, în funcție și de alte elemente. Nu e ce resimțim în mod real când suntem afară sau într-un mijloc de transport în comun neventilat sau într-o zonă cu asfalt sau într-un apartament la etaj superior și neventilat. Pe lângă acest val de caniculă vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică azi și mâine, manifestate în special prin vânt puternic”, a spus meteorologul Alina Șerban la Digi 24.

Începând din această noapte va intra în vigoare și un cod galben de fuurtuni. “Ne situăm între extreme. Mâine, valul de caniculă se retrage către est și sud est, disconfortul termic va fi accentuat si temperaturile peste pragul caniculei. În celelalte regiuni vorbim de un aer rece care va traversa țara, temperatura va scădea și se va intensifica vântul. Joi, frontul atmosferic va avansa, se va răci în toată țara. Va fi o răcire semnificativă, variația de la o zi la alta va fi de peste 15 grade”, a precizat meteorologul ANM.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?