Prima pagină » Duminică, cea mai scurtă zi din an. România a trecut deja la ora de vară

Duminică, cea mai scurtă zi din an. România a trecut deja la ora de vară

by B. R.
0 comment

România a trecut deja la ora de vară în această noapte. Toate ceasurile au fost date cu o oră înainte. Astăzi, duminică, este cea mai scurtă zi din an, singura zi cu 23 de ore. 

Duminică, ora 3:00 a devenit ora 4:00. România a trecut la ora de vară.

Orarul de vară se aplică până în ultima duminică din octombrie. În România, ora de vară este corelată cu orarul practicat în statele Uniunii Europene. 

Ora oficială de vară a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932.

La schimbarea orei s-a renunțat în perioada comunistă, dar ora de vară a fost din nou aplicată după revoluția din decembrie 1989.  

Ideea trecerii la ora de vară i-a aparținut omului de știință Benjamin Franklin, în anul 1784. Acesta a scris un eseu în care a emis mai multe idei în legătură cu economisirea uleiului folosit la lămpile de iluminat, potrivit Observatorului astronomic. Una din metode era introducerea unei perioade de timp în timpul verii.

Primii care au introdus ora de vară au fost germanii, începând cu 1916, urmați de britanici, care au introdus ora de vară tot în 1916 (între 21 mai – 16 octombrie). Alte țări care au introdus ora de vară au fost: Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Turcia și Tasmania.

Nu toate statele folosesc ora de vară, iar perioada nu este aceeași în toate statele care recurg la schimbarea orei. Ţările ecuatoriale şi tropicale nu aplică această oră, deoarece durata zilei este egală de-a lungul anului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?