Prima pagină » Marcel Ciolacu: Nu am milă pentru ticăloșii care torturau bătrânii. Toate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate iar autorizaţiile lor reanalizate

Marcel Ciolacu: Nu am milă pentru ticăloșii care torturau bătrânii. Toate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate iar autorizaţiile lor reanalizate

by A. Ionut
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a transmis că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care torturau bătrânii în cămine. Şeful Executivului a adăugat că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi. Ciolacu a solicitat ministrului Justiţiei soluţionarea acestor cauze. De asemenea, începând de luni, ministrul Muncii va începe discuţiile cu reprezentanţii cultelor pentru ca acestea să se implice în sprijinirea şi ajutarea acestor persoane vulnerabile.

„Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei, iar faptul că aşa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert. Am văzut infractori stoate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate iar autorizaţiile lor reanalizateunt peste tot în lume, de asemenea ticăloşi, oameni dezumanizaţi total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru aşa ceva. La fel să vedem funcţionari publici complici care s-au vândut acestor ticăloşi. Avem trei priorităţi: , în decurs de o săptămână, acţiunea de verificare urmând a se face sub coordonarea prefecţilor. Solicit autorităţilor toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afara de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile, casele şi pensiile”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Guvern. 

Ciolacu a mai făcut apel la culte să se implice în favoarea persoanelor vulnerabile şi a adăugat că ministrul Muncii, Marius Budăi, va începe discuţiile în acest sens cu reprezentanţii cultelor religioase.

„Complexitatea infracţiunilor este una care depăşeşte imaginaţia noastră. Am stabilit cu ministrul Justiţiei ca soluţionarea acestor cauze să fie o prioritate. În al treilea rând, fac un apel către toate cultele din România, în primul rând către Biserica Ortodoxă, dar şi către organizaţiile neguvermanentale care activează în domeniul social: avem nevoie de implicarea dumneavoastră pe tot ce ţine de latura socială: asistenţă, în primul rând, pentru persoanele vulnerabile. Faptele petrecute în aceste azile ale groazei ne-au arătat, repet, o dezumanizare totală, a unor persoane pe care eu nu le pot spune şi nu le pot numi oameni. Ministerul Muncii, începând de luni, va sta de vorbă cu toţi reprezentanţii cultelor, cu secretariatul Cultelor şi cu organizaţiile neguvernamentale pentru acorduri pentru implicarea în această activitate. ”, a mai precizat Ciolacu.

Şeful Executivului a mai afirmat că sistemul trebuie schimbat, iar de la începerea sesiunii parlamentare vor fi făcute modificări legislative.

„Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulţime de instituţii de control care îşi pasează vina una alteia. Trebuie regândit tot sistemul de la autorizare, monitorizare şi control. Cine are de făcut o treabă să o facă, iar cine  u-şi face treaba să răspundă, iar cine nu înţelege să â-şi facă treaba, să plece acasă. Nu mai vreau fugă de responsabilitate, ci vreau un sistem coerent, cu reguli clare în acest domeniu.Vorbim de copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, cele mai vulnerabile persoane. Sunt ferm convins că, în viitoarea sesiune, împreună cu toţi partenerii sociali, se vor face toate modificările legislative în acest sens”, a mai spus Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?