Prima pagină » România și alte cinci state, decizii importante legate de cerealele din Ucraina. Ce se schimbă

România și alte cinci state, decizii importante legate de cerealele din Ucraina. Ce se schimbă

by A. Ionut
0 comment

Problema cerealelor din Ucraina care au invadat piețele din estul și centrul Europei, va fi abordată colectiv de România și de alte cinci state. Este vorba despre Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria. 

Decizia privind abordarea comună a fost luată vineri, la întâlnirea prin videoconferință a miniștrilor Agriculturii din România și din statele menționate.

“Prin această întâlnire se continuă demersul făcut de șefii de guvern din România, Polonia, Slovacia, Ungaria, respectiv, de președintele Bulgariei, care au semnat o scrisoare adresată Președintei Comisiei Europene, prin care s-a solicitat luarea unor măsuri concrete în vederea îmbunătățirii situației.

În cadrul videoconferinței, am convenit ca aceste probleme să nu se abordeze separat, ci în mod unitar, de către cele șase state membre”, a anunțat, vineri, Ministerul român al Agriculturii.

Participanții au fost de acord ca experții celor șase ministere să redacteze o informare, agreată la nivel politic.

Documentul urmează să fi prezentat în cadrul Consiliului de miniștri ai Agriculturii din 25 aprilie și, de asemenea, să fie transmis comisarilor europeni pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski și, respectiv, pentru Comerț, Valdis Dombrovskis, conform antena3.ro.

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?