Prima pagină » România, zguduită de cutremure. Seismul de 4,2 pe Richter s-a produs în zona Vrancea

România, zguduită de cutremure. Seismul de 4,2 pe Richter s-a produs în zona Vrancea

by B. R.
0 comment

Pământul s-a cutremurat, din nou, noaptea trecută. Un seism de magnitudinea 4,2 s-a produs la ora 01:45, în zona seismsică Vrancea, la adâncimea de 131 de km. Printre cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Buzău, Braşov, Ploieşti şi Focşani. Un alt seism de intensitate medie a avut loc luni dimineață, în Gorj. Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au evaluat intensitatea lui la 4,2 grade pe Richer.  

Seismul cu magnitudnea 4,2 s-a produs marţi noaptea, în zona Vrancea. 

„În ziua de 20 Iunie 2023 la ora 01:45:01 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 131.5km”, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 52 km nord-vest de Buzau, 60 km est de Brasov, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km nord-est de Ploieşti, 70 km vest de Focşani, 91 km nord-est de Târgovişte.

Pe data de 7 iunie, un cutremur de 5,2 pe Richter s-a înregistrat în Banat, judeţul Arad, la adâncimea de 5,6 km şi a avut 13 replici.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?