Prima pagină » Căutări contracronometru pentru submarinul dispărut în Atlantic. Un apel primit în ultima clipă a întors din drum un pasager

Căutări contracronometru pentru submarinul dispărut în Atlantic. Un apel primit în ultima clipă a întors din drum un pasager

by B. R.
0 comment

Echipele de căutare americane şi canadiene sunt într-o cursă contracronometru pentru a găsi submarinul turistic disp[rut duminică, în timp ce se scufunda spre epava Titanicului. Contactul cu micul submersibil, unicat în lume, s-a pierdut după aproximativ o oră şi 45 de minute de la plecare. La bord sunt cinci persoane, între care un miliardar britanic, iar rezervele de oxigen ajung pentru 96 de ore, scrie presa internațională. Între timp, David Concannon, un avocat pasionat de scufundări cu o experiență de aproape 40 de ani, spune că a scăpat la limită. Urma să fie, la rândul lui, la bordul submarinului dispărut în Atlantic. 

Nave şi avioane americane şi canadiene au căutat luni un submarin dispărut cu mai bine de o zi în urmă în largul coastelor din sud-estul Canadei, în timp ce ducea turişti să exploreze epava Titanicului. Operaţiunea de salvare a continuat şi pe timpul nopţii în mijlocul Atlanticului, dar până în prezent nu există niciun indiciu despre submarin. 

De profesie avocat, David Concannon a fost mereu pasionat de scufundări. A început să exploreze adâncurile de la 14 ani, iar la finalul anilor ’80 era deja profesionist. După dispariţia submarinului Titan, acesta a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care anunţă că ar fi putut fi în aceeaşi situaţie ca cei căutaţi acum de autorităţile americane şi canadiene.

„Dragi prieteni, aşa cum am mai spus, trebuia să fac parte din această expediţie, dar am fost nevoit să anulez pentru a participa la o întâlnire urgentă cu un client. Noaptea trecută, mi-a fost cerut ajutorul pentru a participa la căutări. Am fost de acord fără nicio ezitare. Ştiu că sunteţi îngrijoraţi pentru siguranţa mea şi a celor din apă, dar vă rog să nu mă contactaţi în aceste momente critice. Interferaţi cele mai importante comunicaţii care trebuie făcute acum. Vă mulţumesc!”, a scris el, potrivit Mirror.  

Agenţiile guvernamentale, marinele militare ale celor două ţări şi companiile comerciale specializate în scufundări la mare adâncime contribuie la operaţiunea de salvare. Se estimează că începând de luni după-amiază, cei cinci oameni de la bord mai aveau aproximativ patru zile de oxigen. Printre aceştia se numără şi omul de afaceri şi exploratorul britanic Hamish Harding. 

„În momentul de faţă, ne concentrăm pe aducerea în zonă a cât mai multor capacităţi”, a declarat într-o conferinţă de presă contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?