Prima pagină » Românii au înroșit cardurile de energie: 100.000 de plăți în primele trei zile

Românii au înroșit cardurile de energie: 100.000 de plăți în primele trei zile

by B. R.
0 comment

În primele trei zile în care s-au putut utiliza cardurile de energie, peste 100.000 de români au făcut plăți în valoare totală de 37 de milioane de lei. Alte 10.000 de plăți s-au făcut prin intermediul aplicației web pe care Poșta Română o pune la dispoziție românilor.  

„Vedem că mobilizarea este generală, avem peste 6.000 de oficianți la care se pot efectua plățile, alți 11.000 de poștași pot încasa direct la domiciliile beneficiarilor și avem și plata online. Cea din urmă se pare că generează mare interes, a fost folosită deja de peste 10.000 de români și media este în creștere. În ceea ce privește informațiile apărute în spațiul public despre eventuale cozi în teritoriu, înțeleg că fluxul la nivel național a funcționat normal și au fost doar mici cazuri izolate în care oamenii au stat să aștepte ceva mai mult. Procesul se rodează de la o zi la alta, cei care au primit cardul să nu uite că pot utiliza prima tranșă de 700 de lei până la vară, deci nu este nicio grabă, sunt fonduri pentru toată lumea.  Iar cei care întâmpină dificultăți pe parcursul implementării programului vor primi sprijin prin call-center-ul dedicat. Personal, vreau să îi asigur pe toți cei îndreptățiți să primească acest sprijin că banii alocați din fonduri europene pentru acest program vor ajunge la ei”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Până în prezent, Poșta Română a distribuit cardurile în cele 1,7 milioane de gospodării în care nu a fost nevoie de niciun fel de clarificare privind eligibilitatea. Alte aproximativ 800.000 de carduri urmează să ajungă în perioada următoare.

Ajutorul se acordă în două tranșe de câte 700 lei fiecare și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

În baza cardului se pot face plăți în următoarele perioade:

  • Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
  • Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Cardurile alocate ambelor tranșe se pot folosi până la 27 decembrie 2023 inclusiv. Sprijinul nu poate fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

Platforma pusă la dispoziție de Poșta Română pentru plăți online poate fi accesată aici:  https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, MIPE a realizat Ghidul cardurilor de energie, iar informații detaliate despre cardurile de energie, precum și îndrumări pot fi obținute la call center-ul Poștei Române: 0319966.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?