Ministerul Educației anunță că va publica în fiecare vineri lista școlilor cu risc seismic – 1% sunt încadrate în risc I, 16% în risc II.
Ministerul Educației a publicat situația clădirilor cu risc seismic. Ligia Deca transmite că a „transparentizat complet situația privind încadrarea în clase de risc seismic a clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România”.
Potrivit datelor de astăzi, 45 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc risc seismic I și reprezintă 1% din totalul clădirilor cu risc.
Peste 4.300 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc II, III și IV, 619 clădiri fiind în București.
„Am transparentizat complet situația privind încadrarea în clase de risc seismic a clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România! Contăm pe sprijinul autorităților publice locale să ofere unităților de învățământ (acolo unde există) toate actele oficiale care arată alte informații decât cele existente în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)”, a scris ministrul Ligia Deca, pe Facebook.
În plus, Ligia Deca a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare, astfel încât clădirile în care se desfășoară activități educaționale să fie sigure pentru copii și pentru cadrele didactice.
„Vom depune toate eforturile, în limita atribuțiilor legale, alături de colegii din Guvern, astfel încât să sprijinim procesul de punere în siguranță a clădirilor educaționale”, a transmis Ligia Deca pe Facebook.
Potrivit graficului postat pe contul ministrului Educației, 1% dintre clădiri sunt încadrate la risc seismic I, 16% în risc seismic II, 65% în risc seismic III și 18% în risc seismic IV.
În clasa de risc seismic I sunt încadrate 45 de clădiri; în clasa de risc seismic II sunt încadrate 701 clădiri; în risc seismic III sunt încadrate 2.839 de clădiri și în risc seismic IV sunt încadrate 808 clădiri.