Prima pagină » Românii vor putea să primească mai ușor bani de la stat pentru împăduriri, reîmpăduriri și perdele forestiere

Românii vor putea să primească mai ușor bani de la stat pentru împăduriri, reîmpăduriri și perdele forestiere

by A. Ionut
0 comment

Ordonanța de urgență prin care pot fi accesați bani europeni pentru împăduriri, reîmpăduriri și perdele forestiere a fost îmbunătățită pentru ca proprietarii să poată intra mai ușor în posesia acestor fonduri. Banii se alocă atât pentru proiectare, cât și pentru înființarea și întreținerea plantațiilor propriu zise. Partidul Național Liberal a depus o serie de amendamente care sunt în dezbatere în comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.

„În cadrul ședinței comisiei de agricultură am susținut amendamentele care au rolul să îmbunătățească ordonanțele de urgență numărul 35 și 36 prin programul de guvernare în ceea ce privește accesarea de fonduri din PNRR pe ceea ce înseamnă împăduriri, reîmpăduriri și perdele forestiere. Practic, vrem ca proprietarii care au terenuri degradate și care pot să faca reîmpăduriri să acceseze bani europeni prin acest program, să poată să fie susținuți, să le fie susținute cheltuielile legate de paza acestor noi plantări, să poată să facă perdele de protective în zona de sud, să fie banii distribuiți în mod egal între cele trei subcategorii: împăduriri, reîmpăduriri și perdele de protecție.”, a explicat deputatul PNL Florian- Emil Dumitru, vicepreședinte al comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Proprietarii din zona de sud a țării, cei care se confruntă cu seceta și cu eroziunea solului, ar urma să aibă prioritate la finanțare.

„Practic, PNL vine în sprijinul beneficiarilor și încearcă să îndrepte anumite erori care au fost au fost strecurate ăn ordonanțele de urgență 35 și 36, astfel încât să putem să avem un grad de absorbție de 100%. Noi ne dorim ca perdele de protecție în zona de sud, unde avem secetă pedologică și eroziunea solului, să fie înființate de către fermieri fără să existe o birocrație excesivă. Vom susține aceste amendamente săptămâna viitoare în cadrul comisiei de agricultură, astfel încât legea de aprobare a celor două ordonanțe să iasă așa cum își dorește PNL, iar beneficiarii acestor scheme să aibă o procedură simplificată și să putem să luăm cele peste 700 de milioane de euro din PNRR.“, a mai transmis deputatul PNL Florian- Emil Dumitru, vicepreședinte al comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?