Prima pagină » SCAPĂ NEPEDEPSIT procurorul din cazul criminalului de la Caracal, revoltă după 4 ani de la tragedie

SCAPĂ NEPEDEPSIT procurorul din cazul criminalului de la Caracal, revoltă după 4 ani de la tragedie

by B. R.
0 comment

După patru ani de la cazul Caracal, care a șocat o țară întreagă, singurul vinovat rămâne Gheorghe Dincă. Procurorul care a stat în fața porții criminalului scapă de acuzațiile penale, la fel și polițiștii implicați în acest caz. Singurii care mai sunt acum cercetați penal sunt trei foști polițiști de la un post comunal din Olt. Vă reamintesc că Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.  

Justiția nu l-a iertat pe Gheorghe Dincă și a fost încarcerat pentru următorii 30 de ani. Este, însă, singurul vinovat în cazul morții celor două fete, în timp autoritățile care și-au dat cu stângul în dreptul scapă nepedepsite. Dosarul în care procurorul care a stat în fața porții criminalului a fost cercetat pentru abuz în serviciu, favorizarea criminalului și neglijență în serviciu a fost clasat luna trecută. Procurorii spun că, în cazul colegului lor, fapta nu există.

Potrivit rechizitoriului DIICOT prin care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, polițiștii au reușit să identifice adresa bărbatului abia după miezul nopții. Adică la mai bine de 12 ore de când Alexandra Măceșanu a sunat la 112 și a implorat, cu lacrimi în ochi, să fie salvată. Procurorul Cristian Popescu a decis ca percheziția să se facă, însă, abia de la ora 6 dimineața, pentru a nu pune în pericol probele care puteau fi găsite acolo. Dimineața, au mai găsit doar butoiul de tablă, cenușă și fragmente de oase umane. De altfel, în raportul Parchetului General se arată faptul că bărbatul a înregistrat dosarul după 5 ore de la apelul Alexandrei.

Inițial, bărbatul a fost suspendat din funcție, dar, după numai patru luni, CSM a decis că se poate întoarce la muncă, așa că a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Anul trecut, bărbatul și-a cumpărat o casă de peste 200 de mp în Caracal și a încasat un venit de aproape 7000 de euro pe lună.

Prim-procurorul Cătălin Zăvoianu, șeful lui Popescu în iulie 2019 și cel care a decis ca percheziţia în curtea lui Dincă să se facă dimineaţa, „întrucât lucrătorii de poliţie nu au identificat indicii de săvârşire a unei infracţiuni flagrante în derulare”, a avut doar statut de martor în dosar. La audierile la parchet el a fugit de jurnaliști. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?