Prima pagină » Suceava | Anchetă uriașă: tânăr cercetător, mort pe masa de operație, la spitalul din Vatra Dornei

Suceava | Anchetă uriașă: tânăr cercetător, mort pe masa de operație, la spitalul din Vatra Dornei

by B. R.
0 comment

Tânărul de 28 de ani a ajuns la Spitalul Vatra Dornei (Suceava) cu dureri la un cot, după ce s-a accidentat la un meci de fotbal cu prietenii. El a murit în timp ce era operat.  

Tânărul, care era cercetător la Centrul de Economie Montană “CE-MONT” din Vatra Dornei, a suferit un accident banal la un meci de fotbal cu prietenii. Acesta s-a prezentat la spital, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că avea dureri.

Medicii i-au spus, după investigații, că are nevoie de o intervenție chirurgicală de rutină, pentru că avea fractură de cot, și l-au programat pentru operație pe 15 martie.

Numai că miercuri, 15 martie, imediat după ce a fost anesteziat, pacientul a intrat brusc în stop cardio-respirator și nu a răspuns ulterior manevrelor de resuscitare.

Cunoscuții sunt în stare de șoc după decesul subit al tânărului și își pun întrebări cu privire la cauzele decesului.

Cercetări pentru ucidere din culpă

Conducerea unității a început o anchetă internă și așteaptă acum rezultatele necropsiei pentru că nu se cunoaște din ce cauză a intrat tânărul în stop cardio-respirator.

După internare, pacientului i s-au făcut analize și investigații preoperatorii și s-a stabilit că acestea nu avea nici o altă afecțiune.

Directorul medical a confirmat faptul că tânărul a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost anesteziat, dar a fost resuscitat.

Numai că a intervenit un al doilea stop cardio-respirator. Tânărului i s-au efectuat manevre de resuscitare o oră și jumătate, dar fără succes.

Directorul unității medicale, Cristian Rusu, spune că anestezia a fost făcută de un medic cu experiență și care nu a avut probleme anterior în sala de operație. De asemenea, tânărul ar fi fost testat dacă are sau nu alergii la substanțele cu care a fost anesteziat.

De altfel, cazul este cercetat de polițiști, care au deschis dosar pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, dar și de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?