Prima pagină » Turismul electoral va fi istorie, proiectul de lege de pe masa deputaților. Lider PNL: USR a lansat un fake news, nu vor exista probleme la vot

Turismul electoral va fi istorie, proiectul de lege de pe masa deputaților. Lider PNL: USR a lansat un fake news, nu vor exista probleme la vot

by A. Ionut
0 comment

Camera Deputaților analizează în comisii un proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal pentru a descuraja „turismul electoral” despre care se vorbește de fiecare dată când românii sunt chemați la urme.

„Comisia de administrație publică a Camerei Deputaților a dat un vot favorabil pe raportul unui proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal, care își propune stoparea turismului electoral, un fenomen care ani de zile a generat mari prejudicii democrației românești. Practic, principala modificare se referă la faptul că orice cetățean care își stabilește domiciliul cu șase luni înainte într-o localitatea, dar nu mai târziu de 45 de zile, poate solicita primarului înscrierea în registrul electoral pentru a vota doar la alegerile locale.”, a transmis Florin Roman, deputat PNL și membru al comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

Proiectul de lege a stârnit controverse în opoziție, principalii contestatari fiind cei din USR.

„În spațiul public au circulat mai multe informații incorecte, a fost chiar un fake news aruncat de către cei de la USR. Spuneau că studenții vor avea probleme în a vota. E o manipulare, e chiar o minciună, pentru că legea este foarte clară. În primul rând, este o decizie a comisiei de la Veneția care solicită acest termen de șase luni. USR trebuie să se hotărască când respectă și când nu respectă deciziile comisiei de la Veneția. Este și o recomandare la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană și, practic, prin această prevedere nu facem decât să ne înscriem în ceea ce solicită comisia de la Veneția statelor membre.” , a punctat Florin Roman.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?