Prima pagină » Patriarhia Română, reacție furibundă după decizia controversată a CEDO

Patriarhia Română, reacție furibundă după decizia controversată a CEDO

CEDO obligă România să recunoască familiile formate din persoane de același sex

by B. R.
0 comment

Decizia CEDO de a obliga țara noastră să recunoască familiile formate din persoane de același sex a provocat un val de reacții. Cea mai virulentă este cea a Patriarhiei Române. În comunicatul Patriarhiei se precizează că hotărârea CEDO este o reală “subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți” și “sursa toxică a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei” 

„În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia. Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor este doar familia naturală (art. 48, al. 1 din Constituția României). Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate”, a reacționat Patriarhia după decizia CEDO.

“Legalizarea parteneriatelor civile a devenit pretutindeni unde a fost acceptată primul pas spre legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex, ea nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această căsătorie. Acordarea unui statut legal cuplurilor de același sex, prin legalizarea parteneriatelor civile, s-a dovedit a fi doar o șireată și favorabilă mișcare politică spre acordarea dreptului de a se căsători persoanelor care, prin natura opțiunilor sexuale libere, se situează totuși în afara rațiunilor și scopurilor fondatoare ale familiei naturale întemeiate pe căsătorie”, scriu reprezentanții Patriarhiei care au completat că niciun text european nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit sau de același sex.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?