Prima pagină » Asociația Forța Fermierilor propune un Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar

Asociația Forța Fermierilor propune un Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar

by Maria I.
0 comment
Asociația Forța Fermierilor propune un Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar

Asociației Forța Fermierilor (AFF) propune asumarea unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar de către toate partidele și toți reprezentanții mediului asociativ. Asociația dorește aprobarea unor măsuri clare care să fie asumate politic indiferent de culoarea politică a ministrului sau miniștrilor pe care îi vom avea până la alegerile din 2024.

Membrii Asociației Forța Fermierilor apreciază că, în acest moment, sunt întrunite condițiile pentru ca toți liderii partidelor politice din România, împreună cu reprezentanți mediului asociativ agroalimentar să se așeze la masa negocierilor pentru construcția unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar, precizează AFF într-un comunicat de presă emis luni.
Asociația Forța Fermierilor propune ca acest Pact să vizeze asumarea unui număr de măsuri clare (legislative, executive și administrative), la nivel național și european, cu termene de implementare, și care să fie asumate politic, consensual, indiferent de numele ministrului sau miniștrilor pe care îi vom avea până la alegerile parlamentare din 2024 sau de la ce partid ar proveni aceștia. AFF mai propune ca semnarea acestui pact să însemne, automat, demisia în alb a ministrului Agriculturii, și această demisie să devină efectivă în cazul în care chiar și una din aceste măsuri nu este implementată la termen sau conform acordului.
Am văzut în cazul Poloniei că atunci când există o asumare politică 100% pentru rezolvarea problemelor fermierilor, se găsesc soluții, bilaterale sau la nivel european, fără ca sprijinul total pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, să fie afectat în vreun fel. De aceea, membrii AFF cred că a venit moment pentru un asemenea Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar. Asociația Forța Fermierilor va propune câte un set de măsuri pentru următoarele 16-18 luni astfel, pentru sectorul vegetal – cultură mare, horticultură, zootehnie cât și pentru zona de procesare și industrie alimentară. Vom trimite, în regim de urgență, scrisori oficiale către toți președinții de partide și către toți președinții de asociații ale fermierilor, inclusiv către Alianța pentru Agricultură și Cooperare prin care îi invităm să demarăm, împreună, acest proces de negociere al unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.
Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională legal constituită și care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile și interesele legitime a peste 20.000 de membri înscriși direct sau care fac parte din organizații afiliate la Asociația Forța Fermierilor. AFF acordă gratuit membrilor consultanță juridică și pentru accesarea fondurilor europene, precum și suport mediatic și de petiționare pentru toate problemele sesizate de către membri. AFF este partener de dialog instituțional al autorităților publice centrale și locale, pentru atingerea obiectivului membrilor noștri de a pune agricultura în ofensivă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?