Prima pagină » UDMR vrea să atace la CCR ordonața austerității anunțată de Ciolacu

UDMR vrea să atace la CCR ordonața austerității anunțată de Ciolacu

by B. R.
0 comment

Antal Arpad, primarul din Sf. Gheorghe, spune că ordonanța pentru reducerea cheltuielilor a fost făcută fără consultare cu autoritățile locale sau mediul de afaceri. Edilul UDMR spune că va ataca ordonanța la Curtea Constituțională pentru că propunerile sunt și nerealizabile și neconstituționale.

”Eu cred că s-a pornit cu stângul în ceea ce privește această ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare și o spun foarte sincer și foarte direct. Fără o consultare cu autoritățile locale și județene, Guvernul a venit cu niște propuneri care nu sunt realizabile. Probabil sunt și neconstituționale, dar multe din aceste propuneri nu pot fi puse în practică. Dacă un Guvern este serios, atunci invita autoritățile locale și județene la masă și noi suntem oameni responsabili, înțelegem acest lucru și atunci împreună putem găsi soluții”, a declarat Antal Arpad pentru Prima News.

UDMR-istul susține că, atunci când se vede fundul sacului prima dată trebuie să strângă cureaua Guvernul și întreprinderile mari și corporațiile, nu IMM-urile și autoritățile locale.

”Pentru că nu este corect ca, într-o situație de criză, să mergem și să luăm bani de la IMM-uri și de la autoritățile locale. De aceea, noi, cei de la UDMR am propus să instituim o taxă de solidaritate pentru firmele foarte mari, pe o perioadă limitată, să strângem cureaua atât la nivel central și local și să gândim, împreună, acest lucru. Pentru că, dacă cei de la București încearcă să ne impună anumite măsuri, acelea nu vor funcționa”, a mai spus primarul din Sf. Gheorghe. 

Liderul UDMR a anunțat că va ataca ordonanța la CCR pentru că nu vrea să vadă închise instituțiile de cultură. ”Dacă va apărea această ordonanță o vom ataca noi, este imposibil să te încadrezi în 7,5% dacă îți pasă de oameni, de cultură, de sport”, a concluzionat Antal Arpad.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?