Prima pagină » Vaccinarea anti-HPV ar putea fi extinsă şi la băieţi, dar şi pentru fetele şi femeile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani

Vaccinarea anti-HPV ar putea fi extinsă şi la băieţi, dar şi pentru fetele şi femeile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani

by A. Ionut
0 comment

Până la finalul acestui an şi băieţii ar putea fi vaccinaţi cu vaccinul HPV, urmând să existe un anumit grad de compensare a acestui ser, care va fi stabilit ulterior, a afirmat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Potrivit oficialului guvernamental, măsura are rolul de a reduce circulaţia virusurilor HPV care pot duce la diferite tipuri de cancere şi, implicit, a numărului de îmbolnăviri. Înainte de luarea acestei decizii va exista însă şi o campanie publică de informare, mai spune ministrul. În acelaşi timp ar putea primi vaccin compensat şi fetele şi femeile cu vârsta de la 18 la 45 de ani.

În acest moment, o singură doză de vaccin HPV costă în farmacii în jur de 600 de lei. Pentru fetele cu vârsta între 11 şi 18 ani acest vaccin este gratuit şi este administrat de medicii de familie. Achiziţionarea vaccinurilor împotriva HPV se face de către Ministerul Sănătăţii pe baza solicitărilor făcute de părinţi sau de reprezentanţii legali transmise medicilor de familie.

„De curând, am iniţiat o legislaţie care permite compensarea vaccinurilor şi în comitetul naţional de vaccinologie s-au discutat vaccinurile care ar putea să intre pe această listă a compensării. (…)

Compensarea înseamnă că te duci la farmacie cu o reţetă şi produsul respectiv este compensat total sau parţial. Noi ne dorim să dăm măcar o posibilitate părinţilor să-şi vaccineze şi băieţii. 

Cred că până la sfârşitul acestui an o să găsim o variantă ca să putem să asigurăm şi pentru băieţi un anumit grad de compensare şi părinţii să poată să înceapă să-şi vaccineze băieţii. Nu vreau să intru eu în discuţii legat de categoria de vârstă, există un comitet de vaccinologie, pe baza experienţei internaţionale va face acest lucru”, a explicat Rafila, conform news.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?