Prima pagină » Șeful liberalilor a dat ora exactă la Școala de vară a seniorilor: România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori

Șeful liberalilor a dat ora exactă la Școala de vară a seniorilor: România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori

by B. R.
0 comment
Seniorii sunt sursă de idei, un adevărat think-tank al PNL, a transmis președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, la întâlnirea care are loc sâmbătă la Saturn, Mangalia, în cadrul Școlii de vară a seniorilor (OSNL). Ciucă a subliniat că experiența și înțelepciunea seniorilor noștri sunt resurse adesea nevalorificate, dar că PNL își asumă datoria de a le răsplăti eforturile, pentru că s-au sacrificat pentru democrație, pentru libertate, pentru piață liberă. 
„Într-o lume în goana după noutate și inteligență artificială, experiența și înțelepciunea seniorilor noștri sunt resurse adesea nevalorificate. În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. A fost o reală bucurie să fiu astăzi alături de aceștia, la reuniunea Școlii de vară și să le transmit toată prețuirea mea”, a transmis Nicolae Ciucă, după discuțiile avute cu cei prezenți la Școala de vară a seniorilor (OSNL). 
 
Ciucă a reiterat importanța pe care seniorii au avut-o de-a lungul istoriei, în special la Revoluția din 1989, pentru că s-au sacrificat pentru tot ce înseamnă România de astăzi. 
 
„Mulți dintre cei din sală sunt cei care au făcut Revoluția din 1989, fiind în floarea vârstei, sunt generația care s-a sacrificat pentru democrație, pentru libertate, pentru piață liberă, iar PNL își asumă datoria de a le răsplăti aceste eforturi. Seniorii României trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că și pe ei se sprijină România de mâine.
România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare”, a mai transmis șeful liberalilor.
 
Nicolae Ciucă îndeamnă tinerii să respecte seniorii, pentru că au de învățat din experiența lor, mai ales în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului.
 
„De asemenea, cred cu tărie că, în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăța patriotismul real, nestrigat, susținut de fapte, nu de vorbe și care promovează conservatorismul moderat și valorile morale”, a conchis Nicolae Ciucă. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?