Prima pagină » VIDEO | ALERTĂ în Portul Constanța: O navă din Cehia s-a scufundat după un accident

VIDEO | ALERTĂ în Portul Constanța: O navă din Cehia s-a scufundat după un accident

by B. R.
0 comment

O navă sub pavilion Cehia s-a scufundat sâmbătă, în Portul Constanța, după ce a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. Accidentul s-a produs la ora 5:35, în dana Terminal Barje 5. Din fericire, toți cei cinci membri ai echipajului au fost salvați. 

Autoritatea Navală Română a transmis, printr-un comunicat de presă, că un accident de navigaţie a avut loc sâmbătă, la ora 5.35, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanţa.  

„Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un covoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu patru pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7.10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei cinci membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol”, a precizat Autoritatea Navală Română. 

Nu sunt urme de poluare, dar, ca măsură de siguranţă, a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată. Totodată, a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă. Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?