Prima pagină » VIDEO | Filmul tragediei din Galați – anchetă uriașă după accidentul devastator cu un mort și trei răniți

VIDEO | Filmul tragediei din Galați – anchetă uriașă după accidentul devastator cu un mort și trei răniți

by B. R.
0 comment

Sunt anchete uriașe după accidentul feroviari din Galați unde o femeie, mecanicul de tren, și-a pierdut viața. Alte trei persoane au ajuns la spital. Totul după ce o locomotivă s-a izbit violent ieri seară de un vagon care era oprit în stație. Reprezentanții CFR Călători spun că ar fi fost vorba de o defecțiune tehnică, pentru că mecanicul a încercat să frâneze, însă fără succes. De ani buni, sindicaliștii din domeniu cer verificări și măsuri pentru sistemul vechi.    

Ora 19:19 minute – în Gara CFR Galați s-a instaurat panica după ce o locomotivă a intrat violent într-un vagon de călători care era oprit în gară. 

„N-a putut frâna. Mecanicul spune că s-a accelerat de fapt, nu s-a oprit, a izbit acest vagon. În vagonul lovit de locomotivă se aflau 4 persoane: șeful de tren, mecanicul, un călător și o femeie conductor. Cea din urmă a intrat în stop cardio-respirator și a murit la spital”, spun martorii.

În total, patru oameni, printre care și femeia care și-a pierdut viața, au fost duși de urgență la spital. Aceștia au fost supuși unor operații ortopedice și drenaje toracice, iar acum starea lor este stabilizată.

Gina Basoc, în vârstă de 53 de ani, conductoarea trenului cu o experiență de peste 15 ani, a murit la spital. Potrivit medicilor de la Spitalul Județean de Urgență, femeia a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii. 

Gina Basoc era din comuna Tudor Vladimirescu din Galați, a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați și avea o fetiță.

Locomotiva EC128 ar fi avut probleme cu frânarea și în trecut, spun angajații CFR. Ciudat este faptul că aceasta a fost verificată de dimineață. 

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut companiei CFR Călători verificări de urgență. La fel cum a cerut și verificarea mecanicilor de locomotivă după accidentul din Teleorman. Sindicaliștii fac acuzații grave și spun că oficialii de la transporturi știu de situația dezastruoasă în care se găsește CFR, însă nu se schimbă nimic. Și fostul director regional CFR trage un semnal de alarmă și cere demisia actualului șef al CFR Călători. 

Este al doilea incident grav petrecut în mai puțin de două săptămâni pe căile ferate din România. Primul a fost cel din Roșiori Nord, din 13 martie, când s-au ciocnit un marfar cu un tren de călători și 13 oameni au fost răniți. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?