Prima pagină » VIDEO | Imagini dramatice: Franța, în a 9-a zi de proteste, arde la propriu

VIDEO | Imagini dramatice: Franța, în a 9-a zi de proteste, arde la propriu

by B. R.
0 comment

Franța arde la propriu! Zi de greve, proteste și blocaje la nivel național, după ce Emmanuel Macron a insistat să aplice din acest an controversata reformă a pensiilor. Poliția franceză a fost notificată în legătură peste 200 de proteste în toată țara, potrivit The Guardian. Protestele violente față de reforma pensiilor au escaladat. Oamenii furiși au dat foc secțiilor de Poliție și subprefecturii din orașul Lorient. Aproximativ 800.000 de persoane au ieșit în stradă.  

Este cel mai mare număr de protestatari adunați pe străzile Franșei de la începutul mișcării. Doar la Paris au ieșit peste 400.000 de protestatari pe străzi.

Serviciile feroviare au fost perturbate și mai multe școli au fost închise, iar gunoaiele neridicate se acumulează pe străzi. Potrivit BFMTV, pe străzile Parisului s-ar afla 9.500 de tone de gunoaie neridicate. În Paris, protestatarii au blocat accesul la unul dintre terminalele aeroportului Charles de Gaulle.

Cu toate acestea, Emmanuel Macron a declarat că legea va intra în vigoare până la sfârșitul anului, în pofida escaladării tensiunilor în toată țara. „Cel mai bun răspuns pe care i-l putem da preşedintelui este că milioane de oameni sunt în grevă şi pe străzi”, a spus Philippe Martinez, liderul confederaţiei sindicale CGT.

Sondajele de opinie arată că majoritatea alegătorilor se opun planului guvernului lui Macron de reformare a sistemului de pensii, cea mai contestată măsură fiind majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Nemulțumirile au explodat după ce guvernul francez a adoptat proiectul legislativ săptămâna trecută fără aprobarea parlamentului, folosind o prevedere constituțională invocată de regulă doar în situații excepționale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?