Prima pagină » ADEVĂRUL din spatele lui George Simion – foști generali SIE ar investi în fundația AUR. Banii disimulați ca dar de nuntă

ADEVĂRUL din spatele lui George Simion – foști generali SIE ar investi în fundația AUR. Banii disimulați ca dar de nuntă

by B. R.
0 comment

Liderul AUR, George Simion, s-a ales cu o mică avere după nunta cu zece mii de invitați pe care a organizat-o anului trecut. Cel puțin asta reiese din declarația de avere a politicianului. Șeful partidului extremist susține că ar fi adunat 400 de mii de euro, bani pe care i-a și trecut în declarația de avere depusă la Parlament.  

Fundația prin care George Simion a înregistrat darul de nuntă este controlată de generali SIE, aflați acum în rezervă, sunt dezvăluirile șocante făcute de jurnaliștii de la captura.ro.  De altfel, de numele acestei fundații se leagă o agenție de știri, care este finanțată de o firmă controlată de foștii generali SIE. 

După nunta din localitatea Măciuca, din Vâlcea, George Simion a strâns nu mai puțin de 400 de mii de euro. La eveniment ar fi fost aproximativ 10 mii de persoane, printre care și zeci de persoane publice. În declarația de avere, titulari ai sumei sunt George Simion și soția, Ilinca Valentina. 

Declarația de avere a lui G. Simion (sursă: Camera Deputaților)

Nunta lui George Simion a fost însă un subiect controversat. Politicianul a declarat atunci că darul de nuntă ar fi opțional. Ulterior, la eveniment au apărut cutii în care să fie puse sumele de bani, despre care liderul AUR a transmis, ulterior, că ar urma să fie donați.  În luna martie a acestui an, Simion spunea că a rămas cu 15.000 de euro după căsătorie.

Dezvăluiri-șoc despre fundația AUR

Apar dezvăluiri despre fundația prin care George Simion a colectat darul de nuntă! Aceasta ar fi dirijată de generali SIE, aflați acum în rezervă. Banii lor alimentează principala activitate a fundației: o agenție de știri naționaliste pentru românii de peste hotare.  

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a fost înființată de Eugen Popescu, un fost director al Departamentului Românilor de Pretutindeni, din Guvernul condus de Adrian Năstase, în perioada 2000-2004. 

(Eugen Popescu, fondatorul FNRP)

Concret, Eugen Popescu a condus Direcția pentru Strategii, Comunicare și Relații Publice a Departamentului Românilor de Pretutindeni. El a fost angajat la Guvern, în anul 2001, atunci când Departamentul era condus de senatorul PSD, Titus Corlățean, pe atunci un tânăr politician. 

Cât timp Eugen Popescu a lucrat la guvern, fundația a fost gestionată oficial de soția sa și a beneficiat de finanțări de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, unde era șef chiar fondatorul entității.  

Printre sponsorii Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, se numărau Petrom, CEC, Ministerul Tineretului și Sportului etc, scriu jurnaliștii de la captura.ro.  

Legăturile liderului AUR cu fundația condusă de spioni (generali SIE)

George Simion a susținut că darul de nuntă colectat prin FNRP are ca destinație subvenționarea construcției spitalului modular, anunțat de AUR. 

Prin fundația înființată de Eugen Popescu a fost plătită prestația trupei Phoenix, care a cântat la nunta liderului AUR. 

De asemenea, Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni deține agenția de știri Romanian Global News (RGN Press), „singura agenție de presă a românilor de pretutindeni“, așa cum se intitulează. 

În același timp, președintele FNRP, Laurentiu Plăeșu, colaborator vechi al fondatorului Eugen Popescu, a reprezentat AUR în cadrul Biroului Electoral Central, la alegerile parlamentare din 2020. 

Lista generalilor care controlează Romaqua Group

  • Constantin Rotaru, general (r): Fost director adjunct al SIE în perioada 1999 – 2005, a lucrat, pe vremea lui Ceaușescu, la informații economice, inclusiv a ICE Dunărea, unitatea prin care se derulau operaţiunile de Aport Valutar Special ale Securităţii. În anii ’90 a fost trecut temporar în rezervă și a condus societatea lui Dan Voiculescu Grivco International. Din 2005 administrează Romaqua Group.
  • Ioan Păun, general (r): A fost consul general la Hong Kong, prieten apropiat al familiei fostului premier Adrian Năstase, fiind, de altfel martor-cheie în celebrul dosar „Zambaccian“. S-a angajat la Romaqua Group la mijlocul anilor 2000, după ce a ieșit în rezervă.
  • Emilian Ivan, general (r): În perioada Războiului Rece a lucrat în spațiul SUA și a trecut apoi în subordinea generalului Rotaru. A făcut parte din Romaqua Group timp de doi ani.
  • Adrian Vilău:  Avocatul Adrian Vilău a fost colaborator al Securității, fost deputat și rudă apropiată al lui Ioan Talpeș, al doilea director SIE din anii ’90. El e cel care l-a reprezentat pe pe generalul Păun în dosarul lui Năstase.
  • Octavian Crețu, patronul Romaqua Group:  Omul de afaceri e acționarul majoritar al grupul Romaqua. Totodată, el este personajul-cheie care în 2006 le-a livrat procurorilor o înregistrare a unei discuții purtate cu Adrian Năstase. Din acea înregistrare reieșea că fostul premier îl șantaja pe Crețu, cu dezvăluirea calității de ofițer a lui Păun. 

(Octavian Crețu, principalul acționar al Romaqua Group)

Legături dubioase cu Moldova 

Romaqua e, în momentul de față, al patrulea mare jucător pe piața băuturilor non-alcoolice, după Coca-Cola, Pepsi și European Drinks. Are în portofoliu branduri puternice, precum Borsec, Stânceni, Aquatique, Giusto, Giusto Natura, Albacher, Dorfer şi Mühlbacher, Giusto Elektrik. 

Grupul are afaceri inclusiv peste în Republica Moldova, unde a susținut, de-a lungul timpului, mai mulți politicieni. Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, e cel care a adus apa Borsec în țara vecină, prin firma Anda SRL din Chișinău. Afacerea s-a încheiat în urmă cu 20 de ani, în timpul mandatului președintelui pro-rus Vladimir Voronin. De asemenea, Chirtoacă e nepotul lui Mihai Ghimpu, fondatorul Partidului Liberal Moldovenesc și cel care a preluat președinția după Voronin, în 2009. Partidul lui a fost compromis de repetate scandaluri de corupție, dar și din cauza legăturii cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, fugit în Rusia. 

Rămas pe dinafară, Chirtoacă a mai jucat o ultimă carte și a candidat pe listele AUR la alegerile parlamentare din Republica Moldova, însă rezultatele au fost catastrofale. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?