Prima pagină » Guvernul își asumă răspunderea pe reforma fiscală: „Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”.

Guvernul își asumă răspunderea pe reforma fiscală: „Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”.

by B. R.
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că își asumă răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul de măsuri economice pentru acoperirea deficitului. Liderul PSD i-a numit ipocriți pe cei care critică deciziile Guvernului. 


“Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială. Trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate!”, a susținut Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de azi.

„Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare. Pentru a avea o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi, trebuie oprită debandada bugetară printr-un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor – cumulate sunt frâna care ţin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua aşa! Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. S-a terminat!”, a continuat premierul.

Ciolacu a tunat și fulgerat împotriva celor care critică măsurile economice propuse. „Am văzut şi vociferări, chiar şi atacuri din partea unor ipocriţi care au uitat ce obligaţii au pus cu mâna lor în PNRR şi acum le critică. Vă spun că nu mă sperie nimic. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară.

Potrivit Constituției României, Executivul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. După angajarea răspunderii în fața Parlamentului, se poate depune o moțiune de cenzură în termen de trei zile. Dacă este adoptată, Guvernul este demis. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?