Prima pagină » Medici anchetați pentru neglijență după ce o femeie gravidă în nouă luni a fost operată de hernie

Medici anchetați pentru neglijență după ce o femeie gravidă în nouă luni a fost operată de hernie

by A. Ionut
0 comment

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal care vizează infracţiunea de neglijenţă în serviciu, în urma operaţiei realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde o femeie gravidă în nouă luni a fost operată de hernie.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la o intervenţie chirurgicală efectuată de medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, asupra unei femei de 35 de ani, din oraşul Tismana, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj este abilitat să comunice următoarele: la data de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, se arată într-o informare a IPJ Gorj, conform news.ro. 

Și Colegiul Medicilor din România a anunţat că face propriile verificări cu privire la acest caz, instituţia precizând că „sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă”, astfel încât riscul de apariţie a unor astfel de situaţii să fie diminuat.

O femeie care era însărcinată în luna a noua a fost diagnosticată cu eventraţie, la Spitalul din Târgu Jiu, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. Femeia, în vârstă de 35 de ani, care nu ştia că este însărcinată şi s-a prezentat la spital acuzând dureri abdominale, a născut o fetiţă.

Reprezentanţii spitalului au transmis că eventraţia era reală şi că operaţia era necesară, dar şi că femeia a declarat că nu este însărcinată şi că se află sub tratament cu anticoncepţionale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?