Prima pagină » MAE: Autorităţile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera de stat cu Germania

MAE: Autorităţile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera de stat cu Germania

by Maria I.
0 comment
MAE: Autorităţile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera de stat cu Germania

Ministerul Afacerilor Externe informează, marţi, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autorităţile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera de stat cu Germania până la data de 11 noiembrie.

Începând cu data de 12 mai, se sistează controalele la frontieră cu Regatul Suediei şi vor înceta verificările periodice de intrare în porturi şi pe legătura fixă Øresund, a transmis MAE.

Ministerul recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de internet: http://copenhaga.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?