Prima pagină » Președintele chinez a ajuns la Moscova, ce plan ascuns are Vladimir Putin

Președintele chinez a ajuns la Moscova, ce plan ascuns are Vladimir Putin

by A. Ionut
0 comment

Avionul având la bord delegația președintelui chinez Xi Jinping a aterizat la Moscova.

Potrivit analiștilor politici, președintele rus va încerca să exploateze acest eveniment și să-l prezinte drept o demonstrație de sprijin din partea celui mai important aliat al său, după un an de eșecuri  militare în Ucraina.

De altfel,  liderul de la Kremlin l-a numit pe președintele chinez “cel mai bun prieten al său”, în contextul în care Rusia este tot mai izolată din cauza războiului.

Recent, China a prezentat un plan de pace în 12 puncte pentru Ucraina, împreună cu un document în care se afirmă că “armele nucleare nu ar trebui folosite”.

Liderul rus a semnalat că ar fi dispus să ia în calcul încetarea conflictului.

“Rusia este deschisă la o soluționare politico-diplomatică a crizei ucrainene. Cu toate acestea, în aprilie 2022, discuțiile de pace nu au fost în niciun caz încheiate de noi. Viitorul procesului de pace depinde numai de disponibilitatea pentru o conversație serioasă, ținând cont de realitățile geopolitice predominante”, se spune într-o declarație a lui Putin prezentată pe site-ul Kremlinului.

La Moscova, cei doi șefi de stat urmează să semneze “documente importante” menite să “aprofundeze relațiile” și să consolideze cooperarea economică între țările lor, după cum a relatat presa de stat rusă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?