Prima pagină » Marcel Boloș: Asumarea răspunderii la pensiile speciale, o soluție foarte bună să ne putem încasa banii

Marcel Boloș: Asumarea răspunderii la pensiile speciale, o soluție foarte bună să ne putem încasa banii

by B. R.
0 comment

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat la Digi24 că asumarea răspunderii în Guvern pe tema pensiilor speciale este o soluție foarte bună pentru ca țara noastră să nu piardă bani europeni din PNRR. Boloș a mai anunțat că săptămâna viitoare va avea un răspuns de la Comisia Europeană în legătură cu modificarea pragului de 9,4 la sută din PIB pentru bugetul pensiilor.

“Trebuie să decidem între a elimina din PNRR acele cheltuieli care au fost alocate pentru consultanță sau pentru diferite scopuri care nu sunt în acord cu criza cu care ne confruntăm și cu problemele României sau de a elimina din PNRR acele proiecte de infrastructură socotite cu risc. Ca și om care a lucrat cu proiecte de infrastructură, vă pot spune că nu exista astfel de proiecte fără risc. Soluția ar fi să sprijinim ministerele de linie, să ducă la bun sfârșit proiectele de care depind dezvoltarea României”, a spus ministrul Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că țara noastră are al doilea cel mai complex PNRR din Uniunea Europeană, după Italia. Boloș a adăugat că ar fi păcat ca România să își taie singură bugetul pentru proiectele de infrastructură și că săptămâna viitoare vom afla dacă vom scăpa de pragul de 9,4 la sută din PIB pentru pensii. Întrebat dacă există varianta asumării răspunderii pe legea pensiilor speciale, Marcel Boloș a răspuns: “Dacă aceasta va fi decizia Guvernului pentru îndeplinirea jalonului și avem condițiile cu Comisia îndeplinite, atunci e variantă foarte bună ca să ne putem încasa banii”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?