Prima pagină » Surse: Ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor ar putea să intre în transparenţă decizională marţi. Reducere de 10% la cheltuielile şi îngheţarea angajărilor la stat pe o perioadă de un an

Surse: Ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor ar putea să intre în transparenţă decizională marţi. Reducere de 10% la cheltuielile şi îngheţarea angajărilor la stat pe o perioadă de un an

by A. Ionut
0 comment

Ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor ar putea să intre în transparenţă decizională marţi, au precizat surse politice. Prin măsurile care vor fi incluse în Ordonanţă, se va ajunge la o reducere între 5 şi 7 miliarde de lei la buget. Ordonanţa ar prevede o reducere de 10% la cheltuielile la bunuri şi servicii, dar şi îngheţarea angajărilor la stat pe o perioadă de un an de zile.

Ministerul Finanţelor a finalizat Ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor, au precizat surse politice, aceasta urmând să fie pusă în transparenţă decizională, marţi şi să intre în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta pentru adoptare, conform news.ro. 
 
Prin măsurile care sunt incluse în actul normativ, impactul ar fi între 5 şi 7 miliarde de lei reducere la bugetul de stat. 

 

”Prin aceste măsuri nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare. Am făcut specificaţiile necesare privind domeniile, respectiv bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier şi alte cheltuieli care trebuie foarte bine gestionate fără a ne atinge de serviciile medicale, de educaţie, fără a ne atinge de reducerea veniturilor salariaţilor şi asta doresc să fie foarte clar înţeles de către toată lumea”, a anunțat deja Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?