Prima pagină » Rareș Bogdan, despre aderarea României la Spațiul Schengen: România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum. Cei din Austria vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar

Rareș Bogdan, despre aderarea României la Spațiul Schengen: România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum. Cei din Austria vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar

by Maria I.
0 comment
Rareș Bogdan, despre aderarea României la Spațiul Schengen: România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum. Cei din Austria vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a vorbit la Prima News despre contextul internațional și cum acesta influențează aderarea României la Spațiul Schengen. Rareș Bogdan a spus că România are ”o fereastră de oportunitate” pentru aderarea la Spaţiul Schengen cu condiția de a se separa de Bulgaria. Austriecii vor efectua a vizită în România în urma căreia va fi transmis un mesaj clar privind aderarea la Schengen.

Rareş Bogdan a declarat la postul de televiziune Prima News, duminică seară, că pe el nu l-au sancţionat românii în privinţa eşecului aderării României la Spaţiul Schengen.

”Am spus ce am avut de spus şi pe mine nu m-au sancţionat românii. La responsabili nu apare numele lui Rareş Bogdan, nici al lui Motreanu, Buşoi, Tudose. Aţi văzut cine apare. E un subiect care trebuie rezolvat. Din cauza coaliţiei de guvernare din Suedia e mai greu să pună subiectul pe agenda JAI”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat de ce nu e România în Schengen, europarlamentarul liberal a vorbit despre varianta în care România va continua procesul de aderare separat de Bulgaria.

România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum şi România în momentul ăsta trebuie să ceară ca să i se dea (…) Instituţiile statului şi-au făcut pe deplin datoria. Au  atras atenţia cu o posibilă problemă legată de Austria. Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, consider că a rămas o problemă. Cred că rămânând cuplaţi de bulgari, care în momentul ăsta sunt într-un conflict major, escaladat cu Olanda, votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obţinut. Votul pentru România îl obţinem în orice moment”, a declarat Bogdan.

Europarlamentarul a adăugat că urmează o vizită din partea Austriei, în România. Această vizită fiind decisivă.

Cei din Austria în următoarea perioadă vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar, un mesaj pe care îl aşteaptă Spania pentru că sunt sigur că Spania va pune pe ordinea de zi a JAI din toamnă, problema extinderii spaţiului Schengen pentru România. Am rezerve cu privire la accesul Bulgariei”, a adăugat Rareş Bogdan.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?