Prima pagină » Blocul Rosenthal, un monument istoric impresionant din centrul Capitalei, va fi consolidat seismic

Blocul Rosenthal, un monument istoric impresionant din centrul Capitalei, va fi consolidat seismic

Imobilul din Calea Victoriei, nr. 22-24, cunoscut sub denumirea de Blocul Rosenthal, va fi consolidat cu finanțare din PNRR Componenta 5 – Valul Renovări

by Maria I.
0 comment
Blocul Rosenthal, un monument istoric impresionant din centrul Capitalei, va fi consolidat seismic

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a primit finanțare din fonduri europene pentru consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a clădirii monument istoric, situată în Calea Victoriei nr. 22-24, cunoscută sub denumirea de Blocul Rosenthal.

Potrivit unui Comunicat al Primăriei Capitalei, proiectul depus de UAT Municipiul București prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a clădirii publice situată în Calea Victoriei nr. 22-24, sector 3.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 41.434.452,34 lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna ianuarie 2023 va fi implementat până la 30 iunie 2026.

Blocul Rosenthal, așa cum este cunoscut imobilul de pe Calea Victoriei nr. 22-24, a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul șef al Băncii Naționale a României. Timp de 30 de ani a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” a angajaților BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comer. Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină, conform sursei citate anterior.

Clădirea are regimul de înălțime S1+S2+P+8E și este inclusă în Lista Monumentelor istorice.

Imobilul a fost printre primele din București care avea prăvăliile retrase de la bulevard și care a permis trecătorilor să circule pe sub coloane. Numele l-a căpătat de la magazinul cu porțelanuri de lux Rosenthal pe locul căruia a fost ridicată clădirea.

După consolidarea seismică şi renovare energetică moderată, imobilul va avea destinația de clădire administrativă pentru desfășurarea de activități cu specific administrație publică.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?