Prima pagină » Firmele austriece au datorii uriașe în România. Ce sume are ANAF de recuperat

Firmele austriece au datorii uriașe în România. Ce sume are ANAF de recuperat

by A. Ionut
0 comment

O treime din firmele austriece care activează pe piața din România au datorii la bugetul de stat. În total, acestea depășesc 390 de milioane de lei. 500 dintre ele sunt executate silit de ANAF.

„La data de 30 noiembrie a anului 2022, un număr de 2.915 contribuabili cu capital majoritar austriac figurează în baza de date a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), din care un număr de 2.021 de contribuabili nu înregistrau obligații fiscale restante. Un număr de 894 înregistrau obligații fiscale neachitate la bugetul general consolidat, în sumă de 391,8 milioane lei, din care: 450 de contribuabili au accesat facilități fiscale conform prevederilor legale în sumă de 45,6 milioane lei; 502 contribuabili înregistrau arierate în sumă de 21,5 milioane lei pentru care s-a demarat procedura de executare silită; 100 contribuabili înregistrau arierate nerecuperabile cu sume de 192,6 milioane lei”, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Finanțelor.

Ce datorii are ANAF de recuperat

Agenția Națională de Administrare Fiscală avea de recuperat, la finalul lunii septembrie, arierate totale în valoare de 34,46 miliarde de lei, dintre care 23,17 miliarde lei la bugetul de stat, reprezentând taxele și impozitele, iar restul la bugetele de sănătate și de pensii.

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?