Prima pagină » România a primit banii din PNRR. Boloș: peste 2,7 miliarde de euro au intrat în țară

România a primit banii din PNRR. Boloș: peste 2,7 miliarde de euro au intrat în țară

by B. R.
0 comment

Comisia Europeană a virat României o sumă de peste 2,76 de miliarde de euro, bani veniți prin PNRR, aferenţi Cererii de plată II, scrie ministrul finanțelor, Marcel Boloș, pe pagina sa de Facebook. Această sumă a fost dată României pentru că țara noastră a îndeplinit 49 de criterii și ținte care erau necesare pentru această plată.

Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape de zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

„Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un #PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani!, a declarat acesta.

Marcel Boloş susține că, alături de prefinanţare şi prima tranşă din PNRR, ţara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăţi de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

„Dacă vom duce la bun sfârșit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în #autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, #infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru români”, subliniază Boloș.

Acesta subliniază din nou că ”trebuie să ducem la bun sfârşit reformele asumate şi să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine”.

”Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicaţii directe şi indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea şi dezvoltarea economiei, stabilitatea şi sustenabilitatea bugetului, cât şi performanţele procesului administrativ. Dacă vom duce la bun sfârşit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei şi generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în #autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, #infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru români”, a mai transmis Marcel Boloş.

Plata de în valoare de 2,76 miliarde euro sub formă de granturi și împrumuturi, a fost posibilă datorită îndeplinirii de către România a 49 de etape și obiective legate de cea de-a doua tranșă.

Plățile se bazează pe performanță și sunt condiționate de punerea în aplicare de către România a investițiilor și reformelor descrise în planul său de redresare și de reziliență.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?