Prima pagină » Boloș: pensiile vor crește cu 14%. Există variante de majorare graduală de la 5 la 30%. Ce se întâmplă cu salariile – anunțul momentului

Boloș: pensiile vor crește cu 14%. Există variante de majorare graduală de la 5 la 30%. Ce se întâmplă cu salariile – anunțul momentului

by B. R.
0 comment

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a vorbit despre banii alocați de la buget pentru mărirea pensiilor. Bunicii vor primi o majorare de 14% din ianuarie 2024. Pensiile vor crește diferențiat și există mai multe variante de creștere graduală a pensiilor cu procente între 5 și 30%. Printre altele, ministrul a mai anunțat că se pregătesc în coaliție măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Salariul minim va crește și el la 3.300 de lei de la data de 1 octombrie, de la 3.000.

„Avem perspectiva creșterii pensiilor. În jur de 15-16 miliarde de lei anticipăm impactul bugetar, desigur, coordonatele și principalele modificări pe care le aduce reforma pensiilor generale e legată de recalculare și rezolvarea inechităților.

Undeva în jur de 1.6 milioane de pensionari sunt în această situație, noi trebuie să ne respectăm angajamentul față de Comisia Europeană să implementăm acest jalon.

Avem impactul bugetar calculat în procente de 14%, va rămâne la decizia coaliției de guvernare, avem această cheltuială cu asistența generală unde sunt incluse și pensiile și va trebui definit procentul de creștere. Perspectiva acestei creșteri există, reforma e trecută în PNRR, angajamentul nostru e unul ferm, pachetul nostru de măsuri fiscal-bugetare îl vom aplica foarte curând: reforma pensiilor generale și reforma salarizării”, a declarat Marcel Boloș la un post TV.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?