Prima pagină » Karl Nehammer mai dă o palmă României pe tema Schengen: „Vetoul nostru nu este îndreptat împotriva unei țări!”

Karl Nehammer mai dă o palmă României pe tema Schengen: „Vetoul nostru nu este îndreptat împotriva unei țări!”

by A. Ionut
0 comment

Cancelarul austriac Karl Nehammer a vizitat granița bulgaro-turcă în contextul dosarului Schengen de unde a făcut declarații care vizează inclusiv România. El a explicat de ce nu a acceptat să voteze în favoarea Bulgariei și României.

„Este clar că vetoul nostru Schengen nu este îndreptat împotriva unei țări, dar că Spațiul Schengen nu funcționează și nu poate fi extins în acest moment. Pentru a putea redeschide frontierele interne, Bulgaria trebuie să fie sprijinită în protejarea efectivă a frontierelor externe”, a spus Nehammer.

„Am promis sprijinul nostru pentru cererea primului ministru pentru Bulgaria de 2 miliarde de euro din bugetul UE pentru protecția frontierelor. La următoarea EUCO vom continua să milităm pentru consolidarea protecției frontierelor externe și lupta împotriva migrației ilegale. Austria este alături de Bulgaria, cerând Comisiei UE să furnizeze 2 miliarde de euro din bugetul UE pentru protecția frontierelor. Este vorba despre crearea securității pentru întreaga UE prin consolidarea frontierei externe”, a mai adăugat cancelarul.

„Austria și Bulgaria sunt strâns legate la mai multe niveluri și, în special, sunt parteneri în lupta comună împotriva migrației ilegale, a contrabandei și a traficului de persoane”, a conchis Karl Nehammer.

Sursa foto: playtech.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?