Prima pagină » Președintele ucrainean Volodimir Zelenski așteaptă să primească ajutor militar suplimentar de la Occident

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski așteaptă să primească ajutor militar suplimentar de la Occident

Cea de-a 59-a Conferință de Securitate de la München (MSC) se desfășoară în perioada 17-19 februarie 2023, la Hotel Bayerischer Hof din München.

by Maria I.
0 comment
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski așteaptă să primească ajutor militar suplimentar de la Occident

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se aşteaptă ca ţara sa să primească mai mult ajutor militar în urma Conferinţei de securitate de la Munchen, care se încheie duminică, transmite DPA.

”Există declaraţii importante ale unor lideri mondiali în sprijinul statului nostru şi există semnale că vor fi trimise arme mai puternice pentru apărarea noastră. Asta se aplică în special rachetelor cu rază lungă”, a declarat președintele Zelenski în mesajul său video.

Referitor la evenimentul de la Munchen, şeful statului ucrainean a remarcat că numeroşi lideri au declarat în mod clar că războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei se poate încheia doar cu înfrângerea agresorului scrie AGERPRES.

El s-a referit la cel mai recent atac cu rachete al forţelor ruse asupra Ucrainei. Atacul a cauzat doar scurte întreruperi în reţeaua de energie electrică ucraineană. ”Acesta este un succes simbolic important pentru Kiev, dat fiind faptul că Rusia încearcă din octombrie anul trecut să distrugă infrastructura energetică a Ucrainei prin atacuri constante cu rachete.”

Războiul din Ucraina a fost subiectul predominant la Conferinţa de Securitate de la Munchen, unde Rusia nu a fost invitată, iar SUA este prezentă cu o delegaţie-record.

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat în prima zi a discuțiilor, vineri, prin videoconferinţă, liderilor reuniţi la Conferinţa de Securitate de la Munchen, punând accent în discursul său pe importanţa accelerării livrărilor de arme occidentale către Ucraina, „pentru a salva vieţi”.

Făcând o analogie între războiul din Ucraina și o luptă pentru libertate David-vs-Goliath, Zelenski a spus că Rusia provoacă distrugeri și complotează pentru a „strangula” vecina Ucrainei, Moldova, în timp ce liderii occidentali își târâie picioarele pentru a lua decizii cheie.

„În timp ce negociem cum să ne întărim apărarea cu tancuri moderne, Kremlinul se gândește la modalități de a sugruma Moldova”, a spus Zelenski.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?