Prima pagină » Maia Sandu: Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova

Maia Sandu: Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova

by B. R.
0 comment

 Maia Sandu va ordona arestarea lui Vladimir Putin pentru crime de război, daca va pune piciorul pe teritoriul țării vecine, în baza mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internațională. Republica Moldova este semnatară a Statutului de la Roma, actul fondator al CPI.  

„Republica Moldova a semnat acordul privind Curtea Penală Internaţională şi Republica Moldova va respecta decizia instanţelor”, a declarat Maia Sandu la postul TV Euronews România, ca răspuns la întrebarea dacă Putin va fi arestat în Republica Moldova.  

Republica Moldova a semnat şi ratificat Statutul de la Roma, tratatul fondator al CPI de la Haga, a cărei jurisdicţie nu este recunoscută de Rusia. 

„Când a început războiul, am aflat la 04:00 dimineața, iar la 05:00 am fost aici (la birou) aşteptându-i pe membrii Consiliului Suprem de Securitate. Şi puteam auzi bombele care cădeau. Iniţial am crezut că sunt la Odessa, mai târziu am aflat că au fost în Vinniţa, dar le puteam auzi din acest birou”, a povestit președintele Republicii Moldova. 

Vladimir Putin a vizitat Republica Moldova de două ori, o dată în 2002, în calitate de preşedinte, şi din nou în 2008, în calitate de prim-ministru.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?