Prima pagină » Teroare în Ucraina! Rachetă de 10 ori mai rapidă decât cea a sunetului, interceptată deasupra Kievului

Teroare în Ucraina! Rachetă de 10 ori mai rapidă decât cea a sunetului, interceptată deasupra Kievului

by B. R.
0 comment

Teroare în Ucraina! Alerta antiaeriană a fost activată luni pe întreg teritoriul țării bombardate de Putin din cauza existenţei posibilităţii unui atac rusesc cu racheta supersonică Kinjal, a explicat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ignat, la doar câteva ore după ce Rusia a efectuat atacuri masive cu drone şi rachete în cursul nopţii trecute în special în zona Kievului şi în regiunea Odesa, potrivit Reuters.    

„Alerta a fost declanşată în toată Ucraina după decolarea unui avion rusesc MiG-31K, care se ştie că transportă rachete hipersonice Kinjal”, a spus Ignat, avertizând că armata ucraineană nu dispune de o apărare antiaeriană capabilă să protejeze întregul teritoriu de astfel de rachete. Noi nu avem suficiente sisteme Patriot care să poată proteja întregul spaţiu aerian ucrainean de acest tip de armament. Kinjal este o racheta aerobalistică extrem de rapidă şi foarte precisă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene Ucrainene.

Până acum, Ucraina nu dispunea de sisteme de apărare antiaeriană capabile să intercepteze astfel de rachete. Kinjal („Pumnal” în rusă) sunt rachete lansate din aer cu o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de zece ori mai mare decât cea a sunetului. Această rachetă hipersonică de înaltă precizie poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcături convenţionale.   

Un expert militar ucrainean, Roman Svitan, a avansat duminică seara ideea că racheta Kinjal interceptată de sistemul Patriot deasupra Kievului urma să lovească cupola Radei Supreme, sediul parlamentului ucrainean, ca represalii la pretinsul atac cu drone deasupra Kremlinului, atribuit de Moscova Ucrainei.

Racheta Kinjal face parte din tehnologia modernizată a Rusiei, iar preşedintele rus Vladimir Putin afirma că aceasta este „invincibilă” şi poate străpunge sistemele de apărare antiaeriană ale SUA şi NATO.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?