Prima pagină » RĂSPUNSUL Ministerului Educației, după ce site-ul a fost spart de hackeri: Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp

RĂSPUNSUL Ministerului Educației, după ce site-ul a fost spart de hackeri: Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp

by B. R.
0 comment

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat cibernetic, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul de învățământ din România este „foarte prost”. „Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”, a apărut pe site-ul instituţiei, înainte ca pagina să fie setată ca fiind în mentenanţă. 

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost piratat, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este foarte prost.

„Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu de căcat într-un mediu și mai de căcat arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat. Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis pe YouTube în 10 luni. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști dacă îi credeți și în ascultați” a apărut luni pe site-ul instituţiei. 

La ora transmiterii acestei ştiri, platforma este nefuncţională, dar apare un mesaj setat de Sistemul de Telecomunicaţii Speciale, care arată că site-ul este în mentenanţă. 

Reprezentanții Ministerului Educației spun că se lucrează la remedierea problemelor apărute la platforma edu.ro. 

Ministerul Educației a transmis presei, în jurul orei 11.20, următoarea informare:

„Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale.

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?