Prima pagină » Ciolacu despre Schengen: S-au făcut GREȘELI! Abordarea din timpul negocierilor nu a fost corectă

Ciolacu despre Schengen: S-au făcut GREȘELI! Abordarea din timpul negocierilor nu a fost corectă

Critici ale președintelui PSD, cu privire la negocierile pe care le-a susținut România pentru aderarea la spațiul Schengen. ,,S-au făcut greșeli. Abordarea pe care am avut-o nu a fost cea corectă”, a declarat Marcel Ciolacu, la Prima News.

by A. Ionut
0 comment
Ciolacu despre Schengen: S-au făcut GREȘELI

Liderul PSD Marcel Ciolacu despre Schengen: S-au făcut GREȘELI!

,,Să nu credeţi cumva că românii nu ştiu adevărul şi românii nu ştiu exact ce s-a întâmplat şi cine este de vină. S-au făcut greşeli în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Tot ce am construit şi abordarea pe care am avut-o în timpul negocierilor nu a fost cea corectă. Cum adera România la spaţiul Schengen când noi am intrat în şedinţa Consiliului JAI la pachet cu Bulgaria? (…) Ce şanse ar fi avut România ca în Consiliul JAI să treacă prin vot? Să spunem că Austria ar fi votat. Olanda oricum anunţase public că votează împotriva Bulgariei (…). Pe urmă a anunţat şi Austria. (…) Dacă ar fi rămas numai Olanda, oricum România nu ar fi intrat în Schengen.”, a spus președintele PSD.

Citeste si: Șansă istorică: România poate modifica PNRR până la finalul lunii aprilie

,,Nu am crezut vreodată că un stat prieten cum este Austria şi un stat membru al Uniunii Europene va vota împotriva României, împotriva deciziei Comisiei Europene. (…) Nu poate să fie cineva responsabil de deciziile Austriei. (…) Strategia pe care ne-am făcut-o pentru aderarea la Spaţiul Schengen nu a fost o strategie care ne-a adus rezultatele pe care le aşteptam. Sperăm că în viitor… poate se reuşeşte o negociere cu Suedia şi Austria până atunci, dar, din câte ştiu, mai sunt alegeri în Austria şi în aprilie. Este un timp foarte scurt, dar este foarte posibil să avem această decizie şi sub preşedinţia Suediei. (…) Nu poţi să întorci spatele Comisiei Europene şi deciziei Comisiei, a Parlamentului European… întorci spatele dintr-un interes pur electoral intern al tău. Atunci nu mai ai ce căuta în Europa, dacă nu respecţi toţi partenerii.”, a mai transmis Marcel Ciolacu, la postul tv Prima News.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?