Prima pagină » Mesaj de forță la Școala de vară a seniorilor liberali! Bode: nu lăsa țara pe mâna unor aventurieri politici ca USR sau AUR. PNL se va opune oricăror promisiuni otrăvite

Mesaj de forță la Școala de vară a seniorilor liberali! Bode: nu lăsa țara pe mâna unor aventurieri politici ca USR sau AUR. PNL se va opune oricăror promisiuni otrăvite

by B. R.
0 comment

„În calitate de secretar general al PNL am puterea de a gestiona resursele partidului, este un an decisiv. Vom pune la bătaie tot ce avem mai bun pentru rezultate. Alții doar au anunțat că vor face, noi chiar am făcut-o.”, este mesajul de forță transmis de liderul PNL Lucian Bode, la începutul activităților din cadrul Școlii de vară a seniorilor liberali (OSNL), care se desfășoară zilele acestea la Saturn, Mangalia. Bode i-a îndemnat pe cei prezenți să genereze proiecte pentru oameni, pentru că „facem politică pentru oameni, nu pentru noi. Trebuie să fim uniți în interior, să mergem toți în aceeași direcți, altfel nu vom avea rezultate”, a subliniat secretarul general al PNL. S-a vorbi despre unitate, coeziune și, mai ales, despre sprijinirea categoriilor vulnerabile, cum sunt pensionarii.  

 „Se împlinesc 4 luni de când ați ales conducerea. Pentru mine înseamnă că lucrurile sunt așezate. De acum, accentul trebuie pus pe organizare și pe promovarea de proiecte și inițiative care să susțină partidul. Ne bazăm pe experiența dumneavoastră în viața internă de partid. Aseară m-am întâlnit cu mulți dintre dumneavoastră care mi-ați spus că sunteți membri PNL din 1990. Pentru aceia ca dumneavoastră, care sunteți aici de la început, sunt absolut convins că noi cei care conducem acest partid avem o bază de la cine sa învățam, avem o bază solidă de unde sa construim viitorul acestui partid.  Am tot respectul pentru cei care din `90 care sunt în acest partid. Anul 2024 este deja aici și vom pune la bătaie tot ce avem mai bun pentru rezultate. Aduceți argumente serioasa care să convingă cetățenii că guvernarea liberală este singura soluție. Deturnați ideile mincinoase, aduceți în atenția opiniei publice că în guvernarea Ciucă și în celelalte guvernări liberale s-au luat cele mai sustenabile măsuri. Alții doar au anunțat că vor face, noi chiar am făcut-o. Aceste lucruri sunt reale, nu doar promisiuni. Nu poți da mai mult decât produci”, este mesajul de forță transmis de secretarul general al PNL, Lucian Bode. 

Liderul PNL a subliniat faptul că partidul a susținut întotdeauna măsuri echitabile și echilibrate, mai ales pentru pensionari. Astfel, Bode le-a cerut celor prezenți să fie parte activă în decizii și propuneri, pentru că „PNL are vocația guvernării”. Liderul de la București și-a luat angajamentul că nu va lăsa țara pe mâna unor aventurieri politici ca USR sau AUR. 

„Suntem într-un moment în care trebuie să luăm decizii. În negocierile cu PSD am cerut măsuri echitabile care să nu lovească oamenii. Nu vă vor afecta măsurile. Cel mai mare aliat al pensionarilor este întreprinzătorul privat. Știți bine că acesta este adevărul. Ne vom asigura că mediul privat este sprijinit. Să avem curajul să ducem mesajul nostru către oameni. Veți fi conectați la deciziile partidului. Vă invit să fiți parte mai activă din această muncă din echipa PNL. Generați proiecte, idei de proiecte legislative. Nu știe nimeni mai bine decât dumneavoastră care sunt modificările care ar trebui să se producă pentru un impact pozitiv. Nu PNL a introdus pensiile speciale și facem totul pentru un sistem echitabil. Facem politică pentru oameni, nu pentru noi. Ca să fim credibili trebuie să fim uniți în interior, să mergem toți în aceeași direcți, altfel nu vom avea rezultate. Toți vom fi în arena luptelor în 2024. PNL are vocația guvernării, nu putem lăsa țara pe mâna unor aventurieri politici ca USR sau AUR, care au agende anarhiste. PNL se va opune oricăror promisiuni otrăvite care vor să profite de categoriile vulnerabile. Nu tot ceea ce este frumos ambalat este și de calitate.  În anii cu crize suprapuse, PNL a trecut țara cu bine peste aceste crize. Avem un crez comun și asta ne unește. Avem nevoie de coeziune, pentru că asta ne face imbatabili”, a mai transmis Lucian Bode. 

În acest context, președintele seniorilor liberali (OSNL), Victor Paul Dobre, a vorbit despre importanța vârstnicilor atât în partid, cât și în țară, mai ales că vârsta media a electoratului este în jur de 50 de ani. 

„Secretarul general al partidului ne-a ajutat să ne desfășurăm activitatea. Aceasta școală de vară are loc la sfârșitul anului preelectoral. Tot ceea ce urmează să se întâmple va fi subordonat obiectivului major al partidului, adică rezultate cat mai bune în anul viitor, un an deosebit. E un an de război electoral cu patru serii de alegeri.  În momentul de față, vârsta media a electoratului este în jur de 50 de ani. Jumătate dintre cei care vor decide anul viitor soarta. România aparține generației seniorilor. Rolul generației liberalilor va fi extrem de important în ceea ce înseamnă organizarea și desfășurarea campaniei electorale, inclusive ziua votului. Cei de aici sunt oameni care s-au alăturat acestui partid de un deceniu, doua sau chiar trei în urma. Sunt oameni care au participat la multe campanii și mulți au responsabilități în structurile locale ale administrației publice. Suntem structura politica a partidului care are mai puține obiective și cereri, simțim nevoia respectului pentru anii pe care i-am pus la dispoziția partidului, noi facem acest lucru prin credință”, a subliniat Victor Paul Dobre, președintele seniorilor liberali (OSNL). 

În perioada 2-4 septembrie 2023, se desfășoară, în stațiunea Saturn, hotel Cleopatra, Școala de vară a seniorilor liberali. Reprezentanți ai organizațiilor județene de seniori ai Partidului Național Liberali vor avea o serie de întâlniri unde se vor dezbate problemele persoanelor vârstnice în contextul politic și economic actual. Principalul subiect al discuțiilor va fi cel al pensiilor, eliminarea inechităților din sistemul național de pensii, problemele din sistemul de sănătate și identificarea unor  soluții în acest sens, din perspectiva unei guvernări liberale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?