Prima pagină » Iohannis, apel la unitate: Fiecare generație, în momentele cruciale pentru țară, a cântat „Deșteaptă-te, române!”

Iohannis, apel la unitate: Fiecare generație, în momentele cruciale pentru țară, a cântat „Deșteaptă-te, române!”

by B. R.
0 comment
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 29 iulie 2023, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat, cu ocazia Zilei Imnului Național, că e importantă consolidarea coeziunii naţionale, dar și lupta pentru respectarea idealurilor şi a valorilor care definesc România modernă: libertate, democraţie, pluralism, respect faţă de lege. 

„Astăzi, 29 iulie, sărbătorim Ziua Imnului Național, un simbol puternic al identității și unității poporului român.

Anul acesta se împlinesc 175 de ani de la momentul când revoluționarii de la 1848 au intonat pentru prima dată cântecul lui Anton Pann, pe versurile lui Andrei Mureșan.

Melodia și versurile evocatoare ale imnului au inspirat generația pașoptistă, au stimulat renașterea națională și răspândirea spiritului libertății în spațiul românesc. „Deșteaptă-te, române!” a exercitat o influență majoră asupra mobilizării energiilor populare în momentele istorice importante pentru crearea și evoluția statului român modern, prin promovarea idealurilor naționale, sociale, de libertate și democrație.

Versurile imnului, o pledoarie emoționantă pentru cultura și istoria noastră, ne-au însoțit de-a lungul timpului atât în vremuri de speranță și de celebrare a marilor evenimente naționale, cât și în perioade marcate de greutăți și provocări.

Fiecare generație, în momentele cruciale pentru țara și națiunea noastră, a cântat „Deșteaptă-te, române!” pentru a reafirma adeziunea la principiile și idealurile cuprinse în versurile imnului și pentru a reîntări coeziunea și identitatea națională.

Imnul Național a devenit un simbol al înfăptuirii unității neamului, al independenței statului român și al afirmării națiunii române ca parte a marii familii democratice europene.

Sărbătorim această zi specială cu demnitate și recunoștință pentru trecut și cu speranță pentru viitorul nostru ca națiune. Este esențial să ducem mai departe mesajul vibrant al Imnului Național, să consolidăm coeziunea națională, să luptăm pentru respectarea idealurilor și a valorilor care definesc România modernă – libertate, democrație, pluralism, respect față de lege, dar și pentru asigurarea securității și a prosperității țării noastre.

La mulți ani Imnului Național!

La mulți ani, România!”, a transmis Klaus Iohannis. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?