Prima pagină » Încă un azil al groazei. Adulți și copii acoperiți de fecale printre materiale de construcții

Încă un azil al groazei. Adulți și copii acoperiți de fecale printre materiale de construcții

by B. R.
0 comment

Un nou azil al groazei a fost descoperit în județul Mureș. Centrul pentru copii și adulți din localitatea Bărdești arată ca un lagăr de exterminare. În mai multe camere de la subsol erau ținuți oameni fără apă și mâncare, printre fecale, mizerie și mormane de nisip. În centru erau 23 de adulți, iar în subsolul groazei erau șapte copii și adulți. În urmă cu doar două săptămâni centrul a fost controlat de autoritățile statului care n-au descoperit nicio problemă.

Descoperirea a fost făcut tot de voluntarii de la Centrul de Resurse Juridice, cei care au găsit și azilul din Ilfov. Aceștia au sunat la 112, iar polițiștii au descoperit într-o cameră de lângă bucătărie două persoane care nu se puteau mișca. Încăperea era închisă și nu existau ferestre.

Echipa a constatat că, pe lângă cei 23 de beneficiari ai centrului cazaţi în camere, în subsolul clădirii erau ascunse în spatele unei perdele de plastic, printre grămezi de moloz, materiale de construcţie, saci de haine, echipamente medicale vechi, 4 persoane cu dizabilităţi grave care zăceau culcate pe saltele murdare de fecale, urină şi sânge, cu muşte pe ele, care nu se puteau apăra şi nu puteau cere ajutor (nonverbale şi incapabile a se deplasa). Una dintre persoane era în stare avansată de malnutriţie (piele şi os), cu leziuni la nivelul şoldului, acoperită de muşte, mirosind puternic a fecale”, a transmis CRJ printr-un comunicat de presă.

O altă persoană aflată în subsolul căminului era acoperită de materii fecale și sânge. ”Celelalte 2 persoane nu se puteau mişca şi nu puteau să comunice, fiind deosebit de speriate când am încercat să ne apropiem de ele. La orele 13:30, imediat după ce am văzut persoanele din subsol, am cerut de urgenţă ajutor la 112. Până la sosirea echipajelor de poliţie şi salvare, am mai identificat o persoană care locuia în subsol, dar care se putea deplasa şi ieşise din acel spaţiu, la parterul imobilului”, se mai arată în comunicat.

După patru ore de la descoperirea șocantă a mai fost descoperită o cameră fără clanță, iar pe ușă scria Materiale de construcții. ”Am solicitat deschiderea uşii şi am constatat că dincolo de aceasta mai era câteva încăperi în care am găsit alte 2 persoane aflate în stare gravă, blocate într-o cameră de aproximativ 3 m2, fără aerisire, fără iluminat, într-un pat. Accesul către acest spaţiu era blocat printr-o masă de metal pe care erau aşezate cărămizi. Am solicitat din nou serviciul de ambulanţă pentru aceste 2 persoane”, au mai transmis cei de la Centrul de Resurse Juridici. Oamenii torturați care mai aveau putere să vorbească au spus că au fost legaţi, ameninţaţi șii bătuţi de personalul şi conducerea centrului.

Până în momentul de faţă din totalul de 30 de persoane identificate, 13 au fost deja transportate la UPU Târgu Mureş pentru îngrijiri medicale suplimentare, acestea suferind afecţiuni cronice. De asemenea, o persoană a fost preluată de aparţinători şi alte 17 persoane vor fi relocate în alte centre de îngrijire aparţinând de DGASPC din municipiul Sighişoara (4 persoane) şi localităţile Luduş (9 persoane) şi Ideciu (3 persoane)”, a transmis ISU Mureş.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?