Prima pagină » Nicolae Ciucă, despre rocada guvernamentală: Nu voi demisiona

Nicolae Ciucă, despre rocada guvernamentală: Nu voi demisiona

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că nu va demisiona din fruntea Guvernului pentru ca rotativa guvernamentală să aibă loc. Acesta susține că procedura se va face prin predarea mandatului în fața președintelui Klaus Iohannis.  

„Rocada urmează să se petreacă aşa cum am susţinut de fiecare dată, conform protocolului semnat în momentul constituirii coaliţiei şi aş nuanţa un pic, în sensul în care nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat. Am primit mandatul de la preşeidntele României, atunci când va veni timpul, voi preda mandatul preşedintelui României”, a subliniat premierul.

Premierul a precizat că schimbarea din fruntea Guvernului nu trebuie să afecteze guvernarea, în special reformele din cadrul PNRR. Conform înțelegerii din cadrul coaliției, funcția de prim-ministru ar trebui să fie preluată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, la finalul lunii mai.

„Este important să clarificăm pentru că este vorba de foarte mulţi bani, miliarde de euro şi în felul acesta, am stabilit ieri în şedinţa de Guvern că până la sfârşitul acestei săptămâni, toate elementele legate de cererea de plată numărul doi vor fi închise şi aşteptăm doar aprobarea de la nivelul Comisie”, a mai spus Ciucă, precizând că cererea de plată numărul trei este în lucru.

„Nu suntem în întârziere, la nivelul UE sunt doar şase sau şapte ţări care au depus cererea de plată numărul 2. România este una dintre ele şi urmează să primim aprobarea”, a completat Ciucă.

Acordul politic care stă la baza coaliției de guvernare, semnat de liderii PNL, PSD, UDMR și minorități în noiembrie 2021, prevede că Nicolae Ciucă va fi șeful Guvernului până pe 25 mai 2023, iar la rotație se vor schimba atât premierul, cât și miniștrii transporturilor, proiectelor europene, finanțelor și justiției.

Acordul politic este valabil pe durata mandatului parlamentar 2021-2024.

Conform protocolului coaliției, PSD va fi partidul care va da premierul în mai 2023, iar acesta va fi Marcel Ciolacu, dacă președintele Iohannis va accepta să îl desemneze.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?